GTS Telecom, cel mai mare operator alternativ de telecomunicatii din Romania, a inregistrat anul trecut venituri totale de 19,07 milioane euro, in crestere cu 18,2% fata de 2007, in timp ce veniturile operationale (EBITDA) au depasit 4,8 milioane euro, cu 23,1% mai mult decat in anul anterior, a anuntat marti operatorul.

La nivel de grup, GTS Central Europe (GTSCE) a inregistrat in 2008 venituri totale de 436 milioane euro, in crestere cu 10,1% fata de nivelul din 2007 si venituri operative (EBITDA) de 77 milioane euro, in crestere cu 8,5% fata de 2007.

Potrivit informatiilor operatorului, cresterea cifrei de afaceri si a veniturilor operative a fost sustinuta atat de cresterea importanta, cu peste 19%, a veniturilor din servicii de comunicatii de date internationale, cat si de investitiile importante realizate in infrastructura operativa (CAPEX), cifrate in 2008 la peste 49 milioane euro.

“La nivel de grup vom continua sa ne concentram atentia pe cash flow. In 2008, nivelul de csah flow operativ a atins valoarea de 28 milioane euro, ceea ce reprezinta o crestere organica de 45% fata de anul anterior”, a declarat Gerald Grace, director financiar al GTSCE.

GTS Central Europe, cel mai important operator alternativ de telecomunicatii la nivel regional, furnizeaza servicii integrate in toate tarile din regiunea central si est europeana aflate intre Frankfurt si Istanbul. Principalele tari in care grupul opereaza carrieri alternativi sunt Republica Ceha, Polonia, Romania, Slovacia si Ungaria. Prin parteneriate strategice grupul conecteaza furnizori de servicii in Bulgaria, Croatia, Moldova, Rusia, Slovenia, Serbia, tarile baltice, Ucraina.

GTS Telecom furnizeaza pe piata business din Romania servicii de transport, comunicatii de date, solutii TCP /IP, MPLS, SDH, DWDM, servicii de conectare la Internet, telefonie si hosting. Compania opereaza in Bucuresti reteaua metropolitana de fibra optica de 70 Gbit/sec ce conecteaza puncte de prezenta si DataCenter-ul. La nivel national, GTS Telecom opereaza reteaua MPLS de 72,5Gbit/sec cu PoP-uri in 21 de orase, interconectata direct cu reteaua GTS Central Europe prin nodurile transfrontaliere de 100Gbit/sec din Arad, Oradea, Timisoara, Giurgiu si Ungheni.