Richard Moat, directorul executiv al Orange Romania, a decis din motive personale sa plece din pozitia pe care o ocupa in cadrul companiei, a anuntat marti grupul France Telecom. Incepand cu aceasta data, Thierry Millet, actualul director comercial al Orange Romania, va prelua imediat interimatul in pozitia lasata libera. UPDATE: Orange Romania: Richard Moat paraseste si France Telecom si se intoarce in tara natala, Marea Britanie. Regretam decizia, care este strict personala.

Richard Moat a facut parte din echipa Orange timp de 17 ani. Richard a ocupat pozitii importante la nivel international si a jucat un rol deosebit in transformarea Orange intr-un business global. De la preluarea pozitiei de CEO al Orange Romania, in septembrie 2004, Richard a crescut veniturile companiei de la 624 milioane de euro la 1,31 miliarde de euro in 2008 si a consolidat pozitia de lider al pietei locale.

Thierry Millet a ocupat pozitia de Director Comercial al Orange Romania din luna octombrie a anului 2005 si a condus departamentele serviciul clienti, marketing si vanzari. Thierry Millet are o experienta de 20 de ani in cadrul grupului Orange-France Telecom si a ocupat mai multe pozitii de top la nivel international.

“Richard Moat a avut o contributie fantastica la cresterea si la succesul Orange. Richard poate fi mandru de rolul extrem de important pe care l-a avut in dezvoltarea acestui business. Cu vasta sa experienta in domeniul telefoniei mobile, Thierry Millet va fi un CEO interim puternic si sunt incantat sa ii urez succes in aceasta pozitie. Cu ajutorul lui Thierry si al unei echipe de management experimentate, Orange Romania va continua sa fie liderul pietei in materie de inovatie, servicii si de produse, precum si relatii cu clientii”, declara Olaf Swantee, SEVP Personal Europe & Egypt.

Oficialii Orange: Regretam decizia lui Richard Moat de a pleca din companie, decizie care este strict personala

Intrebati daca decizia de a parasi in acest mod neasteptat compania are vreo legatura cu rezultatele Orange in Romania, reprezentantii operatorului au precizat:

"Plecarea lui Richard Moat este o decizie strict personala. Orange Romania este liderul incontestabil al pietei de telecomunicatii locale si este una dintre operatiunile cu cele mai puternice cresteri din cadrul grupului.

Incetinirea economica are impact si asupra Romaniei, asa cum se intampla in acest moment pretutindeni in lume. Echipa de management a luat insa masuri importante pentru a minimiza efectele scaderii economice si pentru adapta businessul la conditiile actuale. Richard Moat nu va mai lucra in cadrul grupului Orange-France Telecom. Dupa o serie de misiuni internationale in Europa si Asia, Richard se va intoarce in tara natala, Marea Britanie"

Reprezentantii Orange Romania amintesc ca mandatul acestuia fusese reinnoit anul trecut pentru inca doi ani si spun ca regreta plecarea acestuia.

"Richard Moat a fost numit CEO Orange Romania in septembrie 2004. In 2008 Grupul Orange-France Telecom a reinnoit mandatul lui Richard Moat pentru o perioada de inca doi ani. Dupa o cariera indelungata si de succes in cadrul grupului, Richard Moat a ales sa plece din companie din motive personale. Richard a avut o contributie exceptionala la cresterea Orange Romania ca lider al pietei de telecomunicatii si a sustinut Orange-France Telecom sa se dezvolte intr-un grup global de telecomunicatii. Regretam decizia sa de a pleca din companie".

La sfarsitul anului trecut, Orange Romania avea peste 10,3 milioane utilizatori (nr. numar de SIM-uri active), in crestere cu circa 6% fata de perioada similara din 2007, si venituri de 1,31 miliarde de euro, cu 6,2% mai mult decat in anul anterior, insa venitul mediu anual pe utilizator a fost de 119 euro, in scadere fata de 130 euro in 2007.