Research In Motion (RIM) a lansat miercuri un magazin online de aplicatii software pentru utilizatorii telefoanelor mobile BlackBerry, informeaza Reuters. Spre deosebire de politica Apple, in cazul magazinului online pentru iPhone, App Store, care ofera 70% din veniturile fiecarui soft descarcat, dezvoltatorilor acelei aplicatii, RIM sustine ca va oferi dezvoltatorilor 80% din venituri.

"Restul veniturilor va fi impartit intre RIM si operatorii de telefonie mobila", a declarat Jim Balsillie, co-director executiv al RIM.

Producatorul a anuntat miercuri ca magazinul de aplicatii este disponibil imediat utilizatorilor de BlackBerry din Marea Britanie, Canada si Statele Unite ale Americii.

Research In Motion si-a anuntat planurile de a lansa acest magazin online de aplicatii software din toamna anului trecut.

Microsoft lucreaza de asemenea la lansarea unui magazin similar de aplicatii pentru telefoanele mobile, semnand deja parteneriate cu Pandora, companie care ofera un serviciu de muzica online, cu producatorul si editorul de jocuri Electronic Arts, precum si cu reteaua de socializare Facebook. Microsoft intentioneaza de asemenea sa ofere 70% din veniturile aplicatiilor descarcate catre dezvoltatorii acestora.

In speranta de a urma succesului inregistrat de Apple cu App Store, in luna februarie a acestui an, Nokia a lansat in cadrul targului mondial GSM de la Barcelona un magazin online cu aplicatii software si media pentru telefoanele mobile. Tot la acest eveniment mondial, Orange a anuntat lansarea in luna mai a unui magazin similar pe pietele din Europa.