Richard Moat, fostul sef al Orange Romania, ar urma sa fie anuntat drept noul director executiv al diviziei de telefonie mobila a Deutsche Telekom, T-Mobile, din Marea Britanie, informeaza Mobile Today.

Richard Moat a fost coleg cu Lars Nordmark, directorul financiar si actual sef al T-Mobile, dupa ce fostul director executiv pentru Marea Britanie al T-Mobile, Jim Hyde, a parasit aceasta functie. Richard Moat si Lars Nordmark au lucrat impreuna in cadrul Orange Danemarca. Nordmark a venit la T-Mobile in Marea Britanie in 2007, de la divizia T-Mobile din Austria, inlocuindu-l pe Johnnes Schmidt-Shultes.

Identitatea noului director executiv al T-Mobile in Marea Britanie este tinuta la mare secret, pana si fata de sefii de departamente si directorii companiei, sustine Mobile Today. Hyde a parasit saptamana trecuta compania britanica pentru a se intoarce in tara sa natala, Statele Unite ale Americii, unde va prelua functia de presedinte al operatorului regional Ntelos.

In afara de Lars Nordmark, Richard Moat va lucra impreuna cu Gordon Ballantyne, director de vanzari si servicii si Emin Gurdenli, care este director tehnologic. Divizia T-Mobile din Marea Britanie isi mai cauta inca un director de marketing care sa-l inlocuiasca pe Phil Chapman, care a parasit compania in octombrie anul trecut.

Saptamana trecuta, Orange Romania a anuntat ca Richard Moat, directorul executiv al Orange Romania, a decis "din motive personale" sa paraseasca atat conducerea companiei cat si grupul France Telecom, interimatul urmand a fi asigurat de catre Thierry Millet, fostul director comercial al operatorului.

Richard Moat a facut parte din echipa Orange timp de 17 ani. Inainte de preluarea conducerii Orange Romania, in septembrie 2004, Moat a detinut functii de conducere in cadrul Orange in Thailanda si Danemarca.