Romtelecom si-a anuntat luni serviciile de telefonie mobila, operatorul oferind patru abonamente de internet mobil la preturi de la 4,9 euro/luna pana la 25 euro/luna (fara TVA). Abonamentul de 4,9 euro/luna este promotional doar pentru clientii ClickNet fix si numai pentru contracte pe doi ani, avand trafic inclus de 0,5 GB.

“Cel mai nou serviciu de la Romtelecom, Internetul mobil, completeaza portofoliul nostru de servicii si ii aduce mai multa valoare. Clientii nostri au acum disponibile mai multe optiuni pentru a se bucura de experienta Internetului chiar si cand se deplaseaza,” a declarat Yorgos Ioannidis, director general Romtelecom.

Serviciile de internet mobil, cu viteze de descarcare de pana la 3,1 Mbps, sunt disponibile clientilor din peste 20 de orase (dintre care: Bucuresti, Brasov, Cluj-Napoca, Craiova, Piatra Neamt, Ploiesti, Constanta, Arad, Iasi, Sibiu, Drobeta Turnu Severin, Oradea, Galati, etc) si din aproximativ 450 localitati din tara. Noile servicii vor fi lansate si promovate la nivel local si regional, acoperirea urmand sa se extinda continuu pentru a deservi si alte zone (urbane si rurale) din tara. In prezent, sunt instalate aproape 170 de statii de baza, numarul acestora urmand sa creasca in fiecare zi, potrivit informatiilor operatorului.

Strategia Romtelecom pentru CDMA consta in extinderea acoperirii retelei pentru a oferi servicii suplimentare, tintind de asemenea si zone unde nu exista sau in care este dificila si nejustificata economic instalarea de infrastructura fixa (cablu, fibra etc).

Traficul suplimentar, taxat incepand cu 0,001 euro pentru fiecare MB

Pentru aceste servicii, operatorul are patru abonamente la preturi intre 4,9 euro/luna pana la 25 euro/luna (fara TVA). Abonamentul de 4,9 euro/luna, care are 0,5 GB de trafic inclus, este promotional doar pentru clientii de internet broadband fix ClickNet si numai pentru contracte pe doi ani. Pentru restul clientilor, abonamentul costa 6,9 euro/luna. Cel mai scump abonament are 12 GB de trafic inclus si costa 20 euro/luna pentru clientii de internet clicknet fix si 25 de euro/luna pentru restul clientilor. Tarifele pentru traficul suplimentar incep de la 0,001 euro, fara TVA, pentru fiecare MB.

De asemenea, tarifele promotionale pentru modemurile USB sunt reduse cu pana la 70% si variaza intre 25 si 50 euro, fara TVA, in functie de tipul de abonament ales. Modemurile de date utilizate sunt produse de compania AnyData.

Oferta CDMA a Romtelecom include de asemenea si servicii de telefonie fixa wireless, Internet broadband fix wireless si solutii VPN, pentru care clientii au acelasi portofoliu de abonamente si tarife ca si clientii prin cablu (PSTN) la care se adauga mobilitatea geografica limitata.