Guvernul roman nu minte cand sustine ca textul ordonantei de infiintare a noului arbitru telecom (ANCOM) s-a facut in consultare cu specialistii Comisiei Europene si nu este o contradictie intre adoptarea acestei ordonante si continuarea procedurii de incalcare a dreptului comunitar asupra Romaniei, a declarat joi, Catalin Marinescu, presedintele autoritatii telecom. Conform acestuia, inchiderea procedurii se va face numai dupa adoptarea legii de aprobare a acestei ordonante de urgenta.

"Este normal ca aceasta procedura odata declansata sa continue pana exista indicii ca independenta autoritatii este asigurata. Ori cand se va intampla asta? Cand va fi votata legea de aprobare a Ordonantei 22. Ceea ce spune guvernul este adevarat, textul s-a facut in consultare cu specialistii de la Comisia Europeana, deci nu exista o contradictie intre adoptarea ordonantei si continuarea procedurii. Procedura se va inchide cand va fi adoptata legea de aprobare a Ordonantei 22/2009", a spus Catalin Marinescu.

La sfarsitul lunii trecute, comisarul european pentru telecomunicatii Viviane Reding a anuntat ca procedura de incalcare a dreptului comunitar (infringement) va continua in cazul Romaniei. Martin Selmayr, purtatorul de cuvant al comisarului european, a declarat pentru HotNews.ro ca oficialul european cauta impreuna cu autoritatile romane "o solutie sustenabila pentru independenta arbitrului telecom din Romania", dar pana cand aceasta solutie va fi gasita si implementata intr-o legislatie stabila, procedura de infringement nu poate fi inchisa.