Orange, Vodafone si Romtelecom nu vor participa in acest an la cea mai importanta expozitie IT&C din Romania, Computers and Electronics Romanian Fair (CERF), au declarat pentru HotNews.ro, reprezentantii celor trei companii. Luat prin surprindere, Dan Voicu, directorul firmei care organizeaza evenimentul, sustine ca nu a fost informat oficial in acest sens. Chiar daca numarul de contracte semnate in prezent este in scadere cu circa 10% fata de aceeasi perioada a anului trecut, Voicu spune ca evenimentul se va tine si ca Microsoft, Dell, Asesoft si Siveco au confirmat participarea.

Expotek, organizatorul Computer&Electronics Romanian Fair CERF, a anuntat marti lansarea blogului dedicat evenimentului, care va avea loc in perioada 3-7 iunie, dar firma nu a aflat inca oficial ca trei mari operatori nu vor mai participa la editia din acest an.

Orange, Vodafone si Romtelecom nu mai participa. Cosmote si Germanos analizeaza inca

Reprezentantii Orange si Vodafone au declarat marti pentru HotNews.ro ca nu vor mai participa la editia din acest an a CERF. La editia din 2008, Romtelecom, Cosmote si Germanos au inchiriat impreuna cel mai mare stand in cadrul expozitiei, o suprafata de 411 mp.

Contactati de HotNews.ro, oficialii Cosmote au precizat ca "decizia privind participarea la editia din acest an a CERF este inca in curs de analiza". Nici Germanos nu a luat inca o decizie: "Germanos urmeaza sa decida in curand in ceea ce priveste participarea la CERF", au precizat oficialii retailerului IT&C.

Romtelecom, insa, a declarat ca nu mai participa, invocand schimbarea strategiei de comunicare.

"Incepand din septembrie 2008, Romtelecom are o noua pozitionare de brand si o noua strategie de comunicare, centrate pe arhetipul "Entertainer". De aceea, am decis ca in acest an sa ne modificam strategia in privinta evenimentelor BTL la care participam, orientandu-ne mai mult catre actiuni interactive, in zona de entertainment si mai putin catre actiuni cu caracter expozitional. In plus, in acest an, ne propunem sa ne orientam intr-o mai mare masura catre evenimente locale, pentru cresterea notorietatii brandului si a magazinelor companiei", au explicat oficialii Romtelecom.

Dan Voicu, presedintele Expotek: Nu am fost informati oficial ca Orange, Vodafone si Romtelecom nu ar mai participa

Lipsa celor trei mari operatori de telecomunicatii din cadrul editiei din acest an l-a luat prin surprindere pe presedintele Expotek, Dan Voicu.

"Noi nu avem inca stiri oficiale referitoare la faptul ca Orange, Vodafone si Romtelecom nu mai participa. Nu avem o comunicare scrisa in acest sens. In prezent este o comunicare deschisa cu ei si de dansii tine sa inchida aceasta comunicare. CERF se va tine. Nu este pentru prima oara cand firme din IT romanesc nu participa si de 18 ani a existat", a declarat Dan Voicu.

Microsoft si Dell, parteneri de eveniment. Contractele semnate, in scadere cu circa 10%

Numarul de contracte semnate cu firme care vor participa in acest an la CERF este in scadere, dar Voicu este optimist de interesul aratat de nume noi precum Microsoft si Dell, care au anuntat ca vor participa ca parteneri in eveniment.

"In prezent, dintr-un total de 120 expoxanti in medie in fiecare an, avem 62 de contracte semnate, in scadere cu circa 10% fata de aceeasi perioada anul trecut. Microsoft, Dell si Asesoft au confirmat participarea la CERF. Suntem in continuare in discutie cu IBM si Oracle. Atat Microsoft cat si Dell sunt parteneri ai CERF si vor avea standuri si prezentari la eveniment. Nu vor fi insa standuri de companie, ci standuri de eveniment. Tot saptamana asta ne-a confirmat si Siveco participarea, deci cu siguranta CERF se va desfasura", a mai spus Voicu.

Numarul vizitatorilor in cadrul CERF a scazut continuu in ultimii ani. La editia CERF din 2007 organizatorii estimasera 80.000 de vizitatori, dar la final nu au fost decat 60.000. In 2008 se estimasera 60.000 de vizitatori, dar in final au fost circa 55.000 de persoane. Pentru acest an, Dan Voicu estimeaza minim numarul vizitatorilor din 2008. Anul trecut au fost 130 de firme expozante, mai putin decat cele 140 din 2007, iar pentru acest an, directorul Expotek spunea in februarie ca si-ar dori macar acelasi numar de firme participante ca in 2008.