Achizitia OTE de catre Deutsche Telekom investigata, din nou, de Comisia Europeana
Anuntul anchetei Comisiei Europene este surprinzator, in conditiile in care autoritatile de la Bruxelles au dat unda verde in luna octombrie a anului trecut acordului semnat in mai 2008 intre statul grec si gigantul Deutsche Telekom, prin care grupul german a preluat inca 3% din OTE, contra 442,3 milioane euro, ajungand la o participatie egala cu statul elen, respectiv 25% plus o actiune.
Conform acordului, statul grec si Deutsche Telekom detin cate 25% plus o actiune din OTE si ar urma sa aiba cate cinci membri in echipa de conducere a OTE. Directorul executiv este numit de DT, dar statul elen are dreptul de veto asupra a cel mult doi candidati.
OTE ar putea renunta la 3.000 de angajati in perioada urmatoare
Acelasi cotidian local nota la sfarsitul lunii trecute, citat de Reuters, ca OTE ar putea sa inceapa in luna mai discutiile cu angajatii privind demararea unui program de disponibilizari voluntare, in valoare de circa 300 milioane euro.
Tot luna trecuta, presa elena a relatat ca statul elen ar putea sa vanda inca 5% din actiunile detinute in cadrul OTE catre Deutsche Telekom (DT), la un pret prestabilit in acordul semnat intre statul grec si compania germana, de 27,5 euro pe actiune. Potrivit acordului semnat in mai, DT ar putea cumpara inca 15% din OTE de la statul elen pana in 2011.
Prin controlul OTE, DT a obtinut implicit controlul companiilor romanesti Romtelecom, Cosmote si Germanos, detinute de catre grupul elen.

EXCLUSIV Câți bani pentru investiții au primit în ultimii 10 ani spitalele-vedetă ale pandemiei. Care a fost cel mai "răsfățat" spital din prima linie
Katalin Karikó, biochimista care a dezvoltat tehnologia mRNA, despre durata de eficacitate a vaccinului BioNTech - Pfizer, pentru HotNews.ro: „Dacă cei vaccinați nu se infectează, nu vom avea nevoie de o altă doză”
Profesorul Radu Gologan, după prima etapă a Olimpiadei de Matematică, organizată online: „Am descoperit uluiți extrem de multe fraude. Părinți care contestă corupția din România își impun copiii prin corupție”
INTERVIU Paun Rohovei, însărcinatul cu afaceri al Ucrainei: Rusia a pregătit infrastructura militară din Crimeea pentru desfășurarea armelor nucleare / Obiectivul Moscovei - transformarea Crimeii într-un „portavion de nescufundat”
„Recensământul bugetarilor”. Liviu Mălureanu, președinte ANFP: Prin proiectul bugetar vrem să mapăm toți bugetarii, câți sunt, ce salariu au și ce fac / Concursuri naționale pentru posturile din administrație INTERVIU