Coordonarea activitatii „Sistemului National Unic pentru Apeluri de Urgenta 112 (SNUAU)” nu va mai fi efectuata numai de catre Ministerul Comunicatiilor (MCSI), ci de catre un comitet national interinstitutional, aflat in subordinea Guvernului, potrivit unei propuneri a ministrului comunicatiilor. Comitetul are in componenta in calitate de presedinte pe ministrul comunicatiilor, ca vicepresedinte pe conducatorul STS (administratorul SNUAU), iar ca membri, reprezentanti la nivel de secretar de stat din cadrul Ministerului Administratiei si Internelor si al Ministerului Sanatatii Publice, precum si unul dintre vicepresedintii autoritatii de reglementare (ANCOM).

In principal, Comitetul va avea rolul realizarii si elaborarii politicii si strategiei privind functionarea, operarea si dezvoltarea SNUAU, precum si a serviciului de urgenta 112. Totodata, Comitetul va coordona la nivel national, in mod unitar, actiunile tuturor organismelor implicate in functionarea SNUAU conform cerintelor europene in domeniu.

Comitetul va coordona de asemenea si activitatea Secretariatului tehnic permanent.

Potrivit informatiilor STS, administratorul sistemului 112, una din atributiile SNUAU este:

"Transmite imediat, Secretariatului Tehnic Permanent de pe langa Comisia Guvernamentala de Aparare Impotriva Dezastrelor, apelurile, datele si informatiile primite in cazul producerii dezastrelor".