Vodafone a anuntat, luni, lansarea un serviciu de asigurare a telefonului mobil sau a modemului de date, in caz de furt sau deteriorare accidentala, contra unei taxe incepand de la 1,99 euro/luna, pentru noii abonati sau pentru cei care cumpara un nou telefon mobil sau modem USB. Desi Orange anuntase introducerea serviciilor de asigurare a telefoanelor la nivelul grupului inca din februarie, serviciile nu au fost inca introduse si pe piata locala. In schimb, Orange a anuntat, luni, lansarea unui serviciu de transfer a continutului de pe un telefon mobil pe un altul sau pe un stick de memorie USB.

„Asigurarea Mobila Vodafone este un serviciu inovator, care ofera clientilor acoperirea costurilor pentru inlocuirea telefonului sau a modemului de date mobile, in situatia in care acesta a fost furat sau deteriorat. Astfel, oriunde s-ar afla, in tara sau in strainatate, clientii nostri pot preveni costuri suplimentare nedorite si au siguranta ca vor primi, in cel mai scurt timp, un nou dispozitiv pe care sa il foloseasca in continuare”, a spus Karsten Wildberger Chief Commercial Officer, Consumer Business Unit, Vodafone Romania.

Terminalul furat este inlocuit cu unul in limita a 1.500 euro

Noul serviciu este disponibil, incepand de luni, pentru toti clientii Vodafone care incheie un nou abonament sau achizitioneaza un nou telefon mobil sau modem USB, in doua tipuri de asigurare la preturi de 1,99 euro/luna si respectiv 2,99 euro/luna (toate taxele incluse). Tariful lunar al asigurarii va fi inclus in factura telefonica.

Polita mai ieftina acopera situatiile in care telefonul mobil sau dispozitivul de date este furat sau distrus, acesta fiind inlocuit cu unul similar, cu valoare de pana la 1.000 de euro, iar ce-a de-a doua polita acopera in plus si situatiile de defectiuni accidentale provocate prin contactul cu diverse lichide, telefonul deteriorat sau furat fiind inlocuit cu unul similar, in limita valorii de 1.500 de euro.

De asemenea, pentru cei care au asigurarea de 2,99 euro/luna, operatorul sustine ca va rambursa suma corespunzatoare apelurilor neautorizate efectuate de pe telefonul mobil furat sau a utilizarii serviciilor de date prin modemul de date, in limita a 500 de euro.

Polita de asigurare pentru noul serviciu este furnizata de catre ACE European Group si se reinnoieste automat, in fiecare luna, pe o perioada maxima de 5 ani. Oficialii Vodafone au precizat pentru HotNews.ro ca la aceasta polita se poate renunta oricand in termen de 14 zile de la incheierea acesteia fara nici un fel de penalitate.

Pasii de urmat in cazul furtului sau deteriorarii terminalului

Clientii care au o astfel de polita trebuie sa solicite catre Vodafone Romania blocarea SIM-ului, in cazul furtului sau disparitiei telefonul mobil sau a cardului de date, in maxim 24 de ore de la producerea incidentului si sa reclame imediat incidentul la politie. De asemenea trebuie solicitata de la Administratorul politei, o despagubire in maxim 7 zile de la constatarea furtului sau a distrugerii telefonului mobil / modemului USB. Clientii Vodafone au la dispozitie numarul de telefon +40 21 380 85 00, fie ca se afla in Romania sau in afara tarii.

In cazul schimbarii telefonului mobil sau a modemului USB, avantajele politei sunt transferate pentru noul dispozitiv, dupa notificarea Vodafone de catre client si inregistrarea noului aparat in polita de asigurare. Noul serviciu este disponibil in toate magazinele Vodafone sau ale partenerilor sai din tara, precum si prin reprezentantii de vanzari directe ai operatorului.

Orange vine cu servicii de protejare a continutului telefonului mobil

Tot luni, Orange a anuntat lansarea unui serviciu de transfer de continut – agenda, mesaje, fotografii, muzica si alte informatii multimedia – de pe un telefon mobil pe altul sau pe un stick de memorie USB.

Serviciul este disponibil pentru toti utilizatorii de telefoane mobile din Romania, transferul de continut din memoria unui telefon mobil in memoria altuia fiind tarifat cu 5 euro (TVA inclus), transferul acelorasi informatii pe un stick de memorie USB costand 3 euro (TVA inclus). De asemenea, serviciul este compatibil cu orice model de telefon, disponibil in portofoliul Orange, iar operatiunea se efectueaza in magazinele Orange, initial in 50 de magazine din tara ale operatorului, urmand a fi extins si in celelalte magazine.

Grupul Orange - France Telecom ofera in Europa solutii complete de asistenta si protectie pentru telefoanele mobile, inclusiv asigurarea acestuia. Orange anuntase in luna februarie a acestui an introducerea politei de asigurare a telefonului mobil in Romania undeva in luna aprilie, insa pana acum serviciile acestea nu au fost introduse in portofoliul operatorului.

Asigurarea telefonului mobil nu este o premiera pe piata din Romania. In luna decembrie a anului trecut, Say, unul dintre principalele lanturi de retail din domeniul comunicatiilor mobile si digitale din Romania, a lansat un astfel de serviciu de asigurare a telefoanelor mobile impreuna cu asiguratorul AIG exclusiv pentru terminalele cumparate in magazinele retailerului, contra sumei de 84 lei/an.