Germanos, cel mai mare retailer telecom din Romania, parte a grupului Cosmote, a lansat un serviciu prin care utilizatorii pot precomanda de pe site-ul operatorului noile telefoane lansate in piata, dar care nu sunt inca in magazine, a anuntat marti compania. Retailerul spune ca va actualiza informatiile privind un nou produs telecom anuntat sau lansat de catre producatori cu un avans de cel putin patru pana la sase saptamani.

„Cu G-precomanda, ne adresam celor ce isi doresc sa fie in pas cu ultimele noutati tehnologice. Acestor clienti le oferim posibilitatea de a precomanda telefoane mobile si alte gadgeturi abia lansate, astfel incat sa poata folosi cele mai noi tehnologii si modele de terminale”, a declarat Adelina Pasat, marketing manager Germanos Telecom Romania.

Clientul care doreste sa precomande un telefon nou lansat - dar care nu este inca disponibil in magazine – trebuie sa completeze un formular cu datele personale, respectiv sa scrie magazinul de unde doreste sa ridice produsul atunci cand acesta este livrat. Produsul va fi livrat in primul rand catre magazinul indicat de client. Un consultant Germanos va apela clientul respectiv pentru ca acesta sa vina la magazinul selectat pentru a ridica si plati produsul.

Utilizarea noului serviciu nu implica angajarea contractuala din partea clientului, astfel incat daca acesta se razgandeste, precomanda nu il obliga sa achizitioneze produsul rezervat.

Germanos a mai anuntat ca incepand cu 22 iunie, sunt disponibile trei modele de telefoane de top, respectiv Nokia N97, Samsung i8910 8GB si LG GD900, ale caror preturi orientative sunt de 2,599 lei, 2,399 lei si respectiv 1,799 lei. Toate preturile includ TVA si sunt valabile fara conectare.

Alaturi de acest nou serviciu, gama de servicii a retailerului mai cuprinde: G-Garantie pe viata – garantie pe toata durata utilizarii telefonului mobil, G-agenda plus – transferul continutului multimedia dintr-un telefon mobil in altul, G-service tehnic, G-plata facturilor – pentru serviciile Cosmote si Romtelecom, G-creditare – posibilitatea achizitionarii produselor in rate sau G-ticket – bilete la marile evenimente.

Grupul Germanos este prezent in Grecia, Romania, Bulgaria si FYROM, avand peste 900 de magazine. In Romania, Germanos este prezent din 1996, iar in prezent lantul de magazine al retailerului cuprinde peste 260 de magazine, activand in peste 110 orase.