France Telecom nu a facut nici o oferta pentru cumpararea diviziei de telefonie mobila a Deutsche Telekom din Marea Britanie, T-Mobile, a declarat marti un purtator de cuvant al operatorului francez, infirmand informatiile aparute in cotidianul The Observer, informeaza Reuters. Saptamanalul britanic anunta duminica trecuta ca Deutsche Telekom ar fi respins o oferta de preluare a T-Mobile facuta de France Telecom. Conducerea T-Mobile a fost preluata recent de Richard Moat, fostul sef al Orange Romania.

"Nu am facut nici o oferta pentru T-Mobile si...nu ni s-a cerut sa facem o oferta", a spus oficialul France Telecom, comentand informatiile aparute in The Observer.

Slabele rezultate financiare ale T-Mobile din Marea Britanie, al patrulea mare operator de telefonie mobila de pe aceasta piata, au alimentat speculatiile ca Deutsche Telekom ar putea vinde divizia.

Directorul financiar al France Telecom a declarat pentru Reuters la inceputul acestei luni ca grupul nu este interesat in cumpararea T-Mobile din Marea Britanie si ca, in orice caz, din cate ar fi inteles, divizia nu ar fi de vanzare.

Britanicul Richard Moat a parasit in mod surprinzator conducerea Orange Romania, operatorul anuntand la sfarsitul lunii martie ca acesta a decis "din motive personale" sa paraseasca atat conducerea companiei cat si grupul France Telecom, interimatul urmand a fi asigurat de catre Thierry Millet, fostul director comercial al operatorului. Luna trecuta, Moat a preluat conducerea T-Mobile din Marea Britanie.