UPC Romania va introduce in toamna acestui an servicii de televiziune de inalta definitie (High Definition - HD), respectiv un pachet cu opt canale TV (TVR, Pro TV, HBO, Eurosport, History Channel, National Geographic, Fashion TV si BBC), a anuntat joi Raluca Milin, director de marketing si vanzari al operatorului. Tot joi, Fotis Karonis, director IT in cadrul Romtelecom a anuntat introducerea acestor servicii pe platforma Dolce in perioada urmatoare.

Serviciul HD al UPC va fi oferit impreuna cu DVR si va fi valabil in toate pachetele independente Digital TV (Small, Medium si Large) cu sau fara HBO Maxpak HD precum si pachetele cu mai multe servicii 2Play si 3Play. Milin nu a oferit detalii privind preturile noilor pachete de servicii.

Nici Romtelecom nu a dat mai multe detalii privind canalele TV ori preturile noilor pachete de serviciile TV High Definition.

Romtelecom, servicii de acees la internet la viteze de pana la 30 Mbps din iulie

Operatorul a anuntat insa ca incepand cu luna viitoare va lansa servicii de internet VDSL (generatia urmatoare de DSL), la viteze de descarcare de pana la 30 Mbps si de upload de 3 Mbps, care vor fi disponibile in 10 orase, respectiv Bucuresti, Constanta, Ploiesti, Braila, Bacau, Iasi, Piatra Neamt, Cluj Napoca, Timisoara, Sibiu. Preturile vor incepe de la aproximativ 10 euro pe luna.

Clicknet la pachet cu consola de jocuri Nintendo Wii

Operatorul a mai anuntat de asemenea lansarea pe perioada verii (incepand cu 12 iunie) a unei promotii care ofera la pachet conexiune broadband si consola de jocuri Nintendo Wii. Potrivit oficialilor Romtelecom este vorba de 5 abonamente disponibile in acest program, de 2, 4, 6, 8, 20 Mbps download, cu preturi incepand de la 8 euro/luna fara TVA.

Consola va fi disponibila la preturi cu discount sau gratuit; de pilda, va fi gratuita pentru abonamentul de 6 Mbps incheiat pentru o perioada de 3 ani (pret lunar 12,5 euro, fara TVA), pentru abonamentul de 8 Mbps incheiat pentru o perioada de 2 ani (pret lunar 16 euro, fara TVA), pentru abonamentul de 20 Mbps incheiat pentru o perioada de 1 an (pret lunar 39 euro, fara TVA).