In cazul in care proiectul de hotarare al Primariei Bucuresti cu normele de implementare ale proiectului NetCity nu are toate avizele necesare voi face plangere in acest sens si daca nu se obtin, voi ataca in instanta acest proiect, a declarat vineri Mihai Atanasoaei, prefectul Capitalei. Documentul in cauza a fost adoptat miercurea trecuta de Consiliul General al Municipiului Bucuresti, iar Consiliul Concurentei a atentionat ca nu si-a dat avizul conform pe acest act normativ, asa cum cere legea in cazul unui astfel de document care ar putea afecta concurenta.

"In cazul in care nu au toate avizele, voi ataca in contencios administrativ acest proiect, dar nu ma voi pronunta pana nu vad dosarul, pentru ca nu am primit inca proiectul. In termen de 10 zile de la adoptarea lor in sedinta CGMB, primaria trebuie sa trimita prefecturii toate proiectele de hotarari cu baza legala care sta in spatele lor. Din acel moment am la dispozitie 6 luni, iar pentru motive temeinice chiar un an pentru a ma pronunta asupra legalitatii. Niciodata nu se sta insa atat, nici 6 luni. Mai intai pot face plangere prealabila pentru obtinerea acelui aviz, iar daca nu se obtine, pot ataca in contencios proiectul", a declarat Mihai Atanasoaei, prefectul Capitalei.

In lipsa unui atac in instanta, Hotararea produce efecte de la data aprobarii ei

Atanasoaei a mai explicat ca in cazul in care Hotararea este atacata in instanta, aplicarea prevederilor acesteia este suspendata, insa in lipsa unei astfel de hotarari judecatoresti Hotararea isi produce efecte de la data aprobarii acesteia.

Consilul General al Capitalei a adoptat miercurea trecuta cu 29 voturi in favoare, nici un un vot contra si 15 abtineri proiectul de act normativ cu normele de implementare ale NetCity (reteaua metropolitana de fibra optica a Capitalei) in forma revuita cu 7 amendamente facute in urma sesizarilor de posibila incalcare a concurentei facute de arbitrul telecom (ANCOM) si Consiliul Concurentei. Arbitrul telecom (ANCOM) a avertizat ca nici in aceasta forma revizuita, proiectul de act normativ nu rezolva in totalitate nici problema posibilei afectari a concurentei pe piata de comunicatii electronice si nici problema legata de posibilitatea altor persoane sau companii de a furniza servicii comparabile cu cele furnizate prin intermediul retelei NetCity.