Apple ar putea prezenta luni in cadrul conferintei anuale a dezvoltatorilor WWDC (Worldwide Developers Conference) un nou model al telefonului iPhone, care s-ar numi iPhone 3GS, sustine John Gruber, jurnalist care estimeaza de obicei pe blogul sau Daring Fireball, ce anunturi oficiale va face Apple, informeaza The Telegraph. Noua generatie iPhone este asteptata sa aiba un procesor mai puternic, camera foto si capabilitati video, sa permita utilizatorilor rularea simultana a mai multor aplicatii, existand de asemenea si zvonuri privind o varianta low-cost a acestui terminal, noteaza AFP.

John Gruber, care a facut mai multe estimari corecte privind lansarea anumitor produse Apple, crede ca noul terminal va avea un aspect similar cu iPhone 3G, dar va dispune de mai multa memorie si de o baterie care sa permita un timp mai mare de convorbiri.

"Nu sunt sigur ca se va numi oficial asa, dar presimtirea mea este ca da. Nu am nici o idee referitor la seminificatia literei "S"", scrie Gruber pe blogul sau.

Acesta se asteapta la o reducere a pretului iPhone, dar in opinia acestuia aceasta va lua forma unei scaderi a pretului la modelul 3G in contextul in care Apple incearca sa-si lichideze stocul actual.

Gruber atentioneaza de asemenea asupra zvonurilor ca Apple va lansa luni la conferinta din San Francisco un computer cu touchscreen.

"Sunt complet convins de existenta noului computer, dar sunt aproape la fel de convins ca nu este pregatit pentru a fi inca anuntat", a mai precizat acesta.

Apple a confirmat deja ca va da mai multe detalii despre Snow Leopard, noua generatie a sistemului sau de operare MAC OSX, in cadrul acestei conferinte, precum si mai multe informatii despre noua versiune a sistemului de operare a iPhone, respectiv iPhone 3.0. Anumiti analisti sugereaza faptul ca Apple nu ar avea nevoie sa lanseze un nou terminal pentru a-si consolida pozitia detina pe piata telefoanelor de tip smartphone.

Financial Times a relatat vineri, citand surse apropiate procesului, ca Apple intentioneaza sa lanseze luni o versiune mai ieftina a popularului telefon iPhone, care ar putea costa 149 dolari sau 99 dolari, fata de 199 dolari cat costa in prezent cel mai ieftin model iPhone, care se va vinde de asemenea la pachet cu un abonament AT&T.