Cosmote si Vodafone au anuntat luni noi servicii pentru utilizatorii prepaid, segment care reprezenta la sfarsitul lui martie din acest an circa 80% din numarul total de clienti Cosmote si circa 62% dintre clientii Vodafone. Astfel, Cosmote a lansat o noua extraoptiune in valoare de 4,5 euro, care permite cate 800 de minute si SMS-uri in retea si 60 de minute in afara retelei, iar Vodafone a anuntat bonusuri mai mari pentru reincarcare si pentru apelurile primite.

Noua extraoptiune lansata de Cosmote la pretul lunar de 4,5 euro permite cate 800 de minute si SMS-uri in retea, precum si 60 de minute nationale si internationale (catre retele fixe din Europa, si retele fixe si mobile din Statele Unite, Canada si Israel).

De cealalta parte, Vodafone a anuntat o noua schema de bonificatii, cu doua tipuri de bonusuri, mai mari, pentru loialitate, respectiv pentru reincarcarea cartelei si pentru apelurile primite din alte retele.

Bonusurile la reincarcarea cartelei variaza de la 0,4 euro (in cazul cartelei de 4-6 euro) pana la 20 euro (in cazul cartelei de 100-200 euro), in timp ce in cazul apelurilor primite, operatorul ofera acum un bonus de 1 euro credit la fiecare 60 de minute de apeluri primite din alte retele.

In schema anterioara de bonusuri pentru reincarcarea cartelei, Vodafone acorda un bonus de 3% in cazul cartelei de 4-6 euro si de 20% in cazul cartelei de 26-100 euro.

La sfarsitul lunii martie a acestui an, Cosmote Romania avea peste 6,1 milioane utilizatori (n.r numar de SIM-uri active), ponderea utilizatorilor prepaid in numarul total de clienti fiind de 80%. De cealalta parte, Vodafone avea in perioada mentionata peste 9,58 milioane clienti, utilizatorii de cartela reprezentand circa 61,7% din totalul acestora.