Apple a vandut peste un milion de telefoane iPhone 3G S, cel mai recent terminal lansat de producatorul american, in primele trei zile de la lansare, a anuntat, luni, Apple, informeaza Reuters.Apple a mai precizat ca sase milioane de utilizatori au descarcat noua versiune iPhone 3.0 a sistemului de operare a acestui terminal, in primele cinci zile de la lansarea acesteia. Conform oficialilor Orange Romania, pe piata locala telefonul va ajunge in luna iulie.

Anuntul a ridicat cu aproape 1% valoarea actiunilor Apple, dupa ce anterior actiunile se tranzactionasera la o valoare in scadere cu aproape 1%, in urma unor informatii prezentate sambata de Wall Street Journal potrivit carora Steve Jobs, seful Apple, aflat momentan in concediu medical, ar fi facut un transplant de ficat in urma cu doua luni.

Apple nu a dorit sa comenteze aceste informatii, precizand doar ca asteapta ca Jobs sa revina la conducerea efectiva a companiei la finalul lunii iunie, asa cum a fost anuntat anterior.

iPhone 3G S, in Romania, din iulie

iPhone 3G S, telefonul prezentat drept cel mai rapid si puternic iPhone de pana acum, a fost lansat pe piata in 19 iunie, in mai multe tari din Europa si in Statele Unite ale Americii. Pe piata americana, telefonul se vinde la 199 dolari in varianta de 16 GB si la 299 dolari pentru versiunea de 32 GB impreuna cu abonament pe doi ani la operatorul AT&T.

Reprezentantii Orange Romania au precizat pentru HotNews.ro ca "telefonul va fi lansat in Romania in luna iulie", fara a da mai multe detalii privind data exacta sau pretul la care se va comercializa acesta.