Grupul hotelier Unita Turism Holding cere falimentul companiei RCS&RDS, detinuta de omul de afaceri Zoltan Teszari, pentru neplata unei datorii din 2008 in valoare de 55.000 de lei, potrivit datelor Tribunalului Bucuresti si reprezentantilor grupului hotelier, informeaza NewsIn.

Grupul hotelier Unita Turism Holding, detinut de omul de afaceri german Josef Goschy este lantul hotelier cu cel mai mare numar de camere din Romania. Grupul are in prezent 27 de hoteluri de patru, trei si doua stele in 15 locatii. Lantul hotelier are si doua hoteluri in Mamaia, respectiv Amiral si Comandor si unul in Olimp, Panoramic.

Elena Hirta, director economic al Unita Turism: In astfel de situatii se ajunge numai din lipsa de bunavointa

Contactata de HotNews.ro, Elena Hirta, directorul economic al grupului hotelier a precizat ca s-a ajuns la aceasta situatie in urma nenumaratelor notificari facute RCS&RDS. De notat ca grupul hotelier se numara printre clientii de internet si servicii TV ai RCS&RDS, iar Hirta sustine ca "Unita Turism nu are nici o datorie catre RCS&RDS".

"Este vorba de prestari servicii turistice, in special de cazare, iar cea mai mare parte a datoriei este din 2008. La astfel de situatii se ajunge numai in cazuri in care se da dovada de lipsa de bunavointa. I-am notificat de nenumarate ori, i-am amanat. Ultima notificare a fost facuta la sfarsitul lui martie 2009. Explicatiile date au fost ca sunt organizati pe departamente diferite si n-au legatura unii cu altii", a declarat pentru HotNews.ro, Elena Hirta, directorul economic al Unita Turism Holding.

Directorul grupului hotelier a mai precizat ca momentan Unita Turism nu se mai confrunta cu astfel de probleme din partea altor mari companii.

Pana la acest moment, RCS&RDS nu a facut nici un comentariu asupra acestor informatii.

Furnizorul de telefonie si televiziune prin cablu si servicii de telecomunicatii, prezent si pe alte cinci piete europene, RCS&RDS, a inregistrat in 2008 venituri in valoare de circa 700 de milioane de dolari.