Operatorul de comunicatii prin cablu, UPC Romania, a lansat miercuri un serviciu care permite, atat abonatilor existenti la internet cat si noilor clienti, servicii de internet wireless prin intermediul unui modem Cisco cu router incorporat, contra unui abonament de 8 lei/luna (fara TVA). Conform celor mai recente date ale UPC, numarul abonatilor la internet a ajuns la 250.000 utilizatori, in crestere fata de cei 245.300 utilizatori la sfarsitul lui martie 2009.

„Internetul reprezinta un focus major pentru UPC Romania, datorita potentialului de crestere. Am crescut foarte mult pe aceasta zona, dovada si numarul de clienti, in crestere fata de sfarsitul anului trecut. Mai mult, conform studiilor pe care le avem la dispozitie, numarul de locuinte conectate la Internet va creste cu 16,6% anul acesta", a declarat Raluca Milin, directorul de marketing al UPC.

Modemul, care se va afla in custodia clientului pe toata durata furnizarii serviciului, dispune de 4 porturi Ethernet, permitand astfel conectarea prin cablu a pana la 4 calculatoare sau laptop-uri, precum si alte dispozitive.

Noul serviciu tarifat cu 8 lei/luna este valabil atat in cazul achizitionarii serviciului de internet de sine statator, pachetelor 3Play, cat si in cazul noului pachet 2Play, care include TV Digital Medium si Internet Medium, cu viteza de download de pana la 12 Mbps, la un pret de 60 lei pe luna, fara TVA.

Numarul total al abonatilor UPC Romania a depasit 1,26 milioane utilizatori in primul trimestru din acest an, in crestere nesemnificativa de doar 200 abonati comparativ cu situatia din ultimul trimestru al anului trecut, dar in scadere cu circa 5,8% fata de aceeasi perioada din 2008, cand utilizatorul avea peste 1,34 milioane abonati. Compania avea 245.300 abonati la serviciile de internet in primul trimestru din acest an, in crestere cu 8.000 abonati fata de sfarsitul anului trecut.