Prin sistemul de plata on line ghiseul.ro se vor putea plati pana la data de 1 octombrie, pe langa impozitele pe venit ale persoanelor fizice si amenzile de circulatie la nivel national, precum si taxele si impozitele locale catre primariile de sector ale municipiului Bucuresti si primariile din orasele resedinta de judet, a anuntat, joi, Ministerul Comunicatiilor. In plus, persoanele juridice, vor putea plati online cu cardul, sustine ministerul.

Ministrul comunicatiilor, Gabriel Sandu, impreuna cu presedintele Agentiei pentru Serviciile Societatii Informationale (ASSI), Bogdan Mihailescu, au decis joi, extinderea activitatii sistemului de plata on line ghiseul.ro la nivelul administratiei publice locale, incluzand toate primariile de sector ale municipiului Bucuresti si primariile din orasele resedinta de judet.

Conform statisticilor numarul de utilizatori ai Ghiseului Virtual de Plati este in crestere.

In perioada 1 ianuarie – 15 iunie 2009, numarul total al tranzactiilor desfasurate prin intermediul Ghiseului Virtual de Plati a fost de 1.923 (comparativ cu 744 tranzactii inregistrate in perioada similara a anului trecut) din care 721 de tranzactii au fost realizate pentru plata impozitelor pe venit, iar 1.202 pentru plata amenzilor de circulatie catre Primaria Municipiului Bucuresti.

Pentru acelasi interval, valoarea totala a tranzactiilor a depasit 554.000 lei, din care peste 426.000 lei au reprezentat incasari pentru impozitele pe venit si peste 128.000 lei plata amenzilor de circulatie.