Vodafone exploreaza posibilitatea de a achizitiona divizia britanica a T-Mobile din grupul Deutsche Telekom sau ar putea forma o companie mixta cu aceasta, scrie Financial Times. Cele doua companii nu au confirmat informatia. Divizia T Mobile UK este condusa din aceasta primavara de Richard Moat, fost director al Orange Romania.

Recent, se zvonea ca France Telecom ar putea cumpara divizia britanica, insa francezii au negat ca ar fi facut vreo oferta.

O alianta Vodafone-T Mobile in UK ar crea cel mai mare operator de telefonie mobila in aceasta piata. In prezent, Vodafone este pe locul doi ca si cota de piata, cu 25%, iar T Mobile are 15%. Cel mai mare operator de telefonie mobila din Marea Britanie este O2 detinut de Telefonica, cu o cota de 27%, iar Orange are 22%.

Slabele rezultate financiare ale T-Mobile din Marea Britanie, al patrulea mare operator de telefonie mobila de pe aceasta piata, au alimentat speculatiile ca Deutsche Telekom ar putea vinde divizia.

Din aceasta primavara la conducerea diviziei T Mobile UK se afla Richard Moat care pana anul acesta a condus Orange Romania.