T-Mobile, al patrulea operator de pe piata britanica, a carui conducere a fost luata de Richard Moat, fost sef al Orange Romania, vrea sa importe telefoane iPhone deblocate si fara SIM-uri, pe care sa le vanda propriilor clienti, pentru a stopa plecarea acestora catre O2, operatorul exclusiv care vinde terminalul in Marea Britanie, sustin surse citate de The Telegraph. Speculatiile tot mai multe pe aceasta tema vin pe fondul faptului ca acordul de exclusivitate intre Apple si O2 pentru vanzarea iPhone 3G pe piata britanica expira in septembrie.

Surse din cadrul T-Mobile au declarat duminica pentru The Telegraph ca "Apple nu va putea face nimic pentru a impiedica ingeniosul plan, in conditiile in care contractul de exclusivitate dintre Apple si O2 nu interzice altor companii sa importe telefoane iPhone deblocate si fara SIM-uri din afara Marii Britanii".

T-Mobile nu a dorit sa comenteze.

Speculatiile pe aceasta tema s-au inmultit in conditiile in care, desi O2 va avea in continuare exclusivitate pe vanzarea noului iPhone, iPhone 3GS, in Marea Britanie, contractul cu Apple pentru exclusivitatea vanzarii modelului anterior, iPhone 3G expira in septembrie.

Saptamana trecuta, publicatia Mobile Today relata ca, pentru cresterea vanzarilor, Apple ia in considerare optiunea de a permite distribuirea iPhone 3G prin intermediul Orange si T-Mobile in Marea Britanie. Tot saptamana trecuta, The Register preciza, citand surse din cadrul T-Mobile, ca T-Mobile este in discutii cu Apple privind vanzarea iPhone 3G in cateva luni pe piata britanica.

T-Mobile a infirmat aceste informatii, catalogandu-le drept "pur si simplu speculatii", potrivit MocoNews.