Operatorul de telefonie mobila Orange Romania a incheiat un parteneriat strategic cu retailerul online eMAG, prin care clientii magazinului online primesc reduceri la cumpararea de laptop-uri si notebook-uri daca achizitioneaza abonamente de date ale operatorului, a anuntat luni compania.

In functie de tipul de abonament de date Orange ales, de 11,9 euro/luna, 23,8 euro/luna si 35,7 euro/luna, clientii vor avea o reducere de 150, 300 si respectiv 450 lei la achizitionarea unui laptop sau a unui notebook din magazinul online sau direct din showroom-ul eMAG.

Cei care realizeaza tranzactia online primesc in termen de 24 de ore, prin curier, produsele comandate si contractul de abonament. Acesta trebuie semnat si returnat catre eMAG, moment in care se face activarea abonamentului de date Orange. Livrarea este gratuita in toata tara.

"Alaturi de lansarea celor mai asteptate smartphone-uri, de ofertele comerciale dedicate si de extinderea capacitatii retelei broadband, semnarea parteneriatului cu eMAG se inscrie in strategia Orange de promovare a serviciilor de date mobile. Vom continua sa investim in dezvoltarea unor solutii adaptate pietei locale impreuna cu parteneri importanti din Romania”, a declarat Thierry Millet, director executiv al Orange Romania.

Veniturile Orange au continuat sa scada in trimestrul doi din 2009

Ca urmare a deteriorarii conditiilor economice, potrivit explicatiilor France Telecom, veniturile Orange in Romania au continuat sa scada si in trimestrul doi din acest an, cu 16,7% pana la 267 milioane euro, dupa o scadere de 14,1% in primul trimestru din acest an.

Orange Romania avea 10,354 milioane utilizatori (n.r. numar SIM-uri active) la jumatatea acestui an, in crestere cu 2,6% fata de prima jumatate a anului trecut si cu 236.000 clienti fata de trimestrul anterior, fara insa sa atinga nivelul de clienti de la sfarsitul lui 2008, cand operatorul avea 10,355 milioane utilizatori. La data de 30 iunie a acestui an, din numarul total al clientilor Orange, peste 2,2 milioane utilizau si serviciile de date mobile in banda larga, in crestere cu 97% fata de perioada similara a anului 2008.