Consiliul Concurentei a primit recent opiniile celorlalti operatori din piata, inclusiv Orange si Vodafone, referitor la efectele preluarii Zapp de catre Cosmote si in urmatoarele saptamani va lua o decizie in acest sens, a anuntat marti Bogdan Chiritoiu, presedintele Consiliului Concurentei. Potrivit acestuia, aparitia unui competitor puternic in piata este "un lucru bun", dar autoritatea analizeaza si daca nu se formeaza o concentrare excesiva in pietele pe care activeaza cei doi operatori.

"Este o analiza in curs. Evident daca apare un competitor puternic in piata si creste concurenta e un lucru favorabil. In acelasi timp trebuie sa vedem daca toate pietele pe care opereaza aceste doua companii nu se formeaza o concentrare excesiva. Dar in principiu, e un lucru bun sa apara un competitor puternic in piata. Am primit recent opiniile celorlalti operatori din piata, Orange si Vodafone si-au spus punctele de vedere, analizam si cred ca in urmatoarele saptamani vom veni cu o decizie", a declarat marti Bogdan Chiritoiu, presedintele Consiliului Concurentei.

Autoritatea de concurenta a anuntat marti semnarea unui protocol de colaborare cu arbitrul telecom (ANCOM), in vederea asigurarii si promovarii concurentei in domeniul comunicatiilor electronice, audiovizuale si serviciilor postale.

Grupul Cosmote a semnat la sfarsitul lunii iunie a acestui an acordul de achizitie al Telemobil (Zapp), urmand sa plateasca circa 61 milioane euro pentru actiunile Zapp si aproximativ 146 milioane euro pentru obligatiile si datoriile acestui operator. Orange Romania a cerut la inceputul acestei luni ca autoritatea de reglementare si Consiliul Concurentei sa ia masuri in cazul preluarii Zapp de catre Cosmote, in conditiile in care grupul Romtelecom-Cosmote ar urma sa obtina o pozitie dominanta pe piata de acces mobil pe langa dominanta pe care o are deja pe piata de acces fix.