Toti utilizatorii de cartela ai operatorului de telefonie mobila Cosmote care raman fara credit de comunicare si nu au suficiente fonduri pentru o reincarcare obisnuita pot primi 30 de minute in retea in conturile personale prepaid, in schimbul a 0,5 euro (TVA) inclus, a anuntat luni compania. Din cei 6,3 milioane utilizatori (n.r numar SIM-uri active) cat detine Cosmote in Romania, doar 20% sunt utilizatori pe baza de abonament.

Noul produs lansat luni de operator poate fi utilizat de toti utilizatorii prepaid ai operatorului indiferent daca au sau nu activata vreo extraoptiune.

Pentru cei care folosesc extraoptiunile, noul serviciu se consuma dupa terminarea minutelor disponibile in pachetele obisnuite si este activ timp de sapte zile dupa reincarcare. Serviciul poate fi activat sunand la numerele 133 sau 135, sau tastand pe telefonul mobil codul *135*codreincarcare#.

Cosmote Romania a ajuns in al doilea trimestru din acest an la 6,3 milioane utilizatori (n.r numar SIM-uri active), cu 36,4% mai mult decat in perioada similara din 2008, 80% dintre acestia fiind utilizatori de cartela. In trimestrul mentionat Cosmote a castigat 224.000 utilizatori, din care 45.000 abonati si 179.000 utilizatori de cartela.