Ministerul Comunicatiilor a modificat joi caietul de sarcini aferent licitatiei de 10 milioane euro din bugetul de stat pentru crearea portalului e-Romania, in incercarea de a repara gafa prin care cereau un subportal de informare asupra ortodoxiei, ca religie nationala a Romaniei. Ministerul inlocuieste cerinta de creare a unui subportal "Ortodoxism Online" cu un subportal "Culte Online", dar textul pastreaza inca cererea pentru "un portal de informare a publicului asupra religiei nationale a Romaniei".

Potrivit datelor SEAP, ministerul a adus joi urmatoarea modificare caietului de sarcini pentru crearea portalului e-Romania:

"La pagina 104, Capitolul 5.1.5.4 :

1) Se inlocuieste “Subsistem Portal Ortodoxism Online” cu “Subsistem Portal Culte Online”

2) Se inlocuiieste, la lista de Cerinte, prima sectiune, astfel :

  • Sectiune de prezentare a cultelor

- Istoria cultelor

- Carti si scrieri

- Calendare ale cultelor

- Sarbatori semnificative, invataminte

- Traditii"

Modificarea adusa este insa partiala, in conditiile in care mentiunea ca ortodoxismul ar fi religia nationala a Romaniei, se afla in alta parte, mai precis la Capitolul 2.2.5 (prezentarea modulului e-Cultura), litera d.

Schimbarea adusa vine dupa ce, miercuri, HotNews.ro a semnalat reluarea licitatiei la portalul e-Romania, atragand atentia asupra faptului ca Legea Cultelor nu prevede o religie de stat in Romania.