Prime Telecom, operator local privat de telecomunicatii care ofera servicii de transport de date, a fuzionat cu Vip Net, furnizor de servicii internet pentru companii, tranzactia fiind de ordinul "milioanelor de euro", a declarat pentru HotNews.ro Marius Ionescu, vicepresedintele Prime Telecom. Compania si-a intarziat planurile de fuziune la inceputul acestui an cu un alt operator, Net Vision, dar spune ca procesul va avea loc pana la finele acestui an si ca tinta de a fi pe primul loc pe piata operatorilor alternativi pana la finele lui 2010 mai poate fi atinsa.

„Dupa fuziunea cu Net Vision Telecom, ce a urmarit furnizarea unei game mai largi de servicii de telecomunicatii la un pret competitiv, fuziunea cu Vip Net, o companie veterana pe piata locala, este un pas strategic in ansamblul procesului de consolidare al Prime Telecom. Pentru anul 2010 estimam o cifra de afaceri a grupului de firme Prime Telecom de peste 10 milioane de Euro”, a spus Marius Ionescu, Director de Vanzari si Marketing.

Contactat de HotNews.ro, Marius Ionescu a declarat ca din punct de vedere legal fuziunea cu Vip Net va fi finalizata inaintea celei cu Net Vision, chiar daca din punct de vedere functional absorbtia Net Vision a fost finalizata.

"Intarzierea este determinata de motive obiective, dar fuziunea cu Net Vision va fi finalizata pana la sfarsitul acestui an, iar tinta de a fi pe primul loc pe piata furnizorilor alternativi de telecomunicatii pana la sfarsitul lui 2010 va fi in mod cert atinsa", a mai explicat Ionescu.

Intr-un interviu pentru HotNews.ro, la sfarsitul anului trecut, Marius Ionescu declara ca finalizarea fuziunii cu Net Vision va avea loc in primele luni din 2009.

Profit net in scadere cu circa 63% pentru Prime Telecom in 2008

Principalii competitori ai Prime Telecom pe piata furnizorilor alternativi de telecomunicatii sunt GTS Telecom si Euroweb.

Datele afisate de Ministerul de Finante arata ca in 2008, Prime Telecom a inregistrat o cifra de afaceri de peste 6,6 milioane euro cu aproape 40% mai mult decat in anul anterior, insa profitul net a scazut cu circa 63% pana la 66.000 euro.

Prime Telecom activeaza pe piata din 2001 si are in exploatare una dintre cele mai raspandite retele de transmisiuni de date, cu o infrastructura de peste 8.000 km de fibra optica in Romania si Bulgaria. Compania activeaza in peste 30 de orase din Romania si in majoritatea nodurilor importante de telecomunicatii din lume, reteaua Prime sprijinindu-se pe parteneriate strategice cu operatori internationali.

Vip Net este prezenta inca din 1993 pe piata de IT romaneasca, fiind membru a A.N.I.S.P.(Asociatia Natională a Internet Service Providerilor) si membra fondatoare a RoNIX (Romanian National Internet Exchange). Compania furnizeaza servicii de internet avand drept clienti companii multinationale, banci, institutii administrative si companii.