Vodafone lanseaza luna aceasta servicii cu tehnologia HSPA+ in Bucuresti, ridicand viteza de date mobile pana la 21,6 Mbps pentru descarcare si pana la 5,7 Mbps pentru incarcare, a anuntat compania. Serviciile comerciale vor fi disponibile la sfarsitul acestei luni, dar ele pot fi testate la trei magazine din capitala. Lansarea vine la o zi dupa ce Zapp a venit pe piata cu servicii la viteze similare

Clientii persoane fizice pot testa noile viteze de Internet mobil in trei magazine Vodafone din Bucuresti: Mosilor, Magheru si Unirii.

Reteaua Vodafone HSPA+ acopera in prezent cele mai importante centre de business, zone rezidentiale, precum si mai multe spatii exterioare din Bucuresti. Pana la sfarsitul acestei luni, cand serviciul va fi lansat comercial pentru toti clientii, Vodafone va continua extinderea acoperirii retelei HSPA+, inclusiv in alte orase mari din tara.

Cresterea vitezei de date mobile pentru clientii Vodafone Mobile Connect va fi facuta automat de catre companie, in perioada 15 – 30 septembrie 2009. Clientii Vodafone vor beneficia de vitezele sporite de date, daca dispozitivul de conectare pe care il utilizeaza permite acest lucru.

Vodafone Romania, divizie a Vodafone Group Plc., avea 9.53 milioane de clienti, la 30 iunie 2009.