La sase luni de la lansarea unei cartele gratuite ce putea fi comandata exclusiv online, care permitea 10 minute si 10 mesaje scrise in retea, Orange, liderul pietei locale de telefonie mobila, a anuntat luni extinderea facilitatilor cartelei cu un credit initial de comunicare in valoare de 2 euro si de un bonus special de 2 euro pe luna, timp de un an. Operatorii de telefonie mobila duc o lupta agresiva pentru atragerea de utilizatori de cartela, in conditiile in care din cele 24,5 milioane de SIM-uri "active" in Romania, la sfarsitul lui 2008, doar 9,7 milioane erau abonamente.

Conform oficialilor Orange, pentru a comanda cartela PrePay gratuita, clientii acceseaza www.orange.ro/sim-gratuit, completeaza adresa si primesc cartela direct in cutia postala, fara a fi necesar sa fie prezenti la domiciliu in momentul livrarii acesteia.

Ca urmare a deteriorarii conditiilor economice, potrivit explicatiilor France Telecom, veniturile Orange in Romania au continuat sa scada si in trimestrul doi din acest an, cu 16,7% pana la 267 milioane euro, dupa o scadere de 14,1% in primul trimestru din acest an.

Orange Romania avea 10,354 milioane utilizatori (n.r. numar SIM-uri active) la jumatatea acestui an, in crestere cu 2,6% fata de prima jumatate a anului trecut si cu 236.000 clienti fata de trimestrul anterior, fara insa sa atinga nivelul de clienti de la sfarsitul lui 2008, cand operatorul avea 10,355 milioane utilizatori.