Divizia de telefonie mobila a Deutsche Telekom din Marea Britanie, T-Mobile, condusa de Richard Moat, fostul sef al Orange Romania, si operatorul britanic de telefonie mobila Orange urmeaza sa anunte, cel mai devreme marti, ca sunt in discutii exclusive pentru crearea unui joint-venture, au declarat pentru Reuters, surse apropiate procesului. Acordul ar da nastere celui mai mare operator de telefonie mobila din Marea Britanie, devansand O2.

Ambele firme au refuzat sa comenteze aceste informatii, insa trei surse apropiate intregului proces au precizat pentru Reuters ca acestea vor face anuntul cel mai devreme marti, avertizand ca acordul ar putea totusi sa nu se concretizeze.

Conducerea operatorului T-Mobile din Marea Britanie agreeaza o fuziune cu Orange, in conditiile in care ofertele de 3,5 miliarde lire sterline (5,7 miliarde dolari) inaintate de catre grupurile Vodafone si Telefonica au fost considerate sub asteptari, potrivit Bloomberg, care citeaza declaratii facute pentru The Guardian de surse care au preferat sa-si pastreze anonimatul.

Richard Moat s-ar putea reintoarce in France Telecom, grupul unde a activat 17 ani

Daca se concretizeaza, tranzactia ar da nastere celui mai mare operator de telefonie mobila din Marea Britanie si ar atrage in mod cert atentia autoritatilor de reglementare. In prezent, operatorul de telefonie mobila O2, apartinand grupului Telefonica este lider pe piata locala cu o cota de piata de circa 27%. Compania este urmata de Vodafone cu o cota de piata de 25%, Orange cu 22%, T-Mobile cu 15% si operatorul 3, apartinand Hutchison Whampoa, care detine o cota de piata de 8%.

Operatorul britanic T-Mobile este condus in prezent de Richard Moat, britanicul care a facut parte din grupul France Telecom timp de 17 ani si a condus Orange Romania. Moat a parasit in mod surprinzator conducerea Orange Romania, operatorul anuntand la sfarsitul lunii martie ca acesta a decis "din motive personale" sa paraseasca atat conducerea companiei cat si grupul France Telecom.