Deutsche Telekom si France Telecom au anuntat marti fuziunea operatiunilor pe piata britanica prin crearea unui joint-venture in care vor detine participatiuni egale, acordul urmand a fi semnat in luna octombrie a acestui an. Acordul va duce la aparitia unui "nou campion al telefoniei mobile" pe aceasta piata, iar Richard Moat, fostul sef al Orange Romania si momentan la conducerea T-Mobile din Marea Britanie va ocupa functia de director operational in cadrul noului operator.

Noul joint-venture va deveni cel mai mare operator de telefonie mobila din Marea Britanie, depasind astfel O2, divizia de telefonie mobila a Telefonica. Noua companie creata va avea o baza de clienti combinata de circa 28,4 milioane utilizatori, echivalentul a aproximativ 37% din numarul total al utilizatorilor de telefonie mobila din Marea Britanie (pe baza datelor de la sfarsitul anului 2008).

Fuziunea si integrarea operatiunilor T-Mobile din Marea Britanie si ale operatorului britanic Orange vor genera sinergii de circa patru miliarde euro.

Echipa de conducere a noului joint-venture va avea un numar egal de reprezentanti apartinand atat Deutsche Telekom cat si France Telecom. Functia de director executiv (CEO) al noului operator creat va fi preluata de Tom Alexander, in prezent director executiv al Orange in Marea Britanie, iar Richard Moat, actualul sef al T-Mobile din Marea Britanie si fost director executiv al Orange Romania va prelua functia de director operational (COO).

Brandurile ambelor companii urmeaza sa fie pastrate in mod separat timp de 18 luni de la finalizarea tranzactiei. Semnarea acordului este asteptata a fi realizata la sfarsitul lui octombrie, finalizarea tranzactiei urmand a primi atat aprobarea echipelor de directori ale France Telecom si Deutsche Telekom cat si a autoritatilor de reglementare.