Palm Inc a lansat miercuri telefonul Pixi, despre care spune ca este cel mai subtire smartphone al sau de pana acum, din aceeasi gama cu popularul Palm Pre, insa mai ieftin, potrivit Reuters. Lansarea ar putea fi insa umbrita de conferinta de astazi a Apple din San Francisco, unde se asteapta ca producatorul sa innoiasca gama media playerelor iPod si de lansarea in ziua urmatoare a noi telefoane cu Android de catre Motorola.

Producatorul american de terminale mobile Palm a anuntat ca va incepe comercializarea noului smartphone inainte de sarbatorile de iarna, pretul urmand a fi dezvaluit in apropierea acestui moment. Producatorul american a mai precizat doar ca Pixi va costa mai putin decat Palm Pre si ca va fi vandut ca si acesta din urma tot exclusiv in reteaua operatorului Sprint Nextel.

Lansarea de astazi, noteaza Reuters, ar putea fi insa umbrita de introducerea unor noi produse din partea Apple si Motorola. PC World noteaza ca, in mod traditional, Apple isi innoieste gama de iPod-uri in luna septembrie, inainte de sarbatorile de iarna. In septembrie 2008, Apple a introdus iPod nano si a adus schimbari player-ului iPod Touch, care fusese lansat in septembrie 2007. La evenimentul de miercuri din San Francisco se asteapta ca Apple sa introduca camere video modelelor iPod Classic si iPod Touch.

Pe de alta parte, joi, este preconizat mult asteptatul anunt al Motorola privind lansarea unor telefoane pe care sa ruleze sistemul de operare open-source Android al Google.

Mai multe detalii despre Palm Pixi, aici.