UPC va lansa in Romania la 29 septembrie un pachet de canale tv in format High Definition (HD), a declarat vineri Bert Holtkamp, vicepresedinte de comunicare al UPC Holding. Mai mult, pe 15 septembrie, operatorul introduce in Romania doua noi servicii pentru abonatii la televiziunea digitala cu Digital Video Recorder (DVR), respectiv unul ce permite cautarea dupa anumiti termeni in lista de programe tv, si unul de inregistrare a serialelor tv.

Anterior acestui anunt, UPC anuntase ca va introuduce serviciile tv HD in toamna acestui an, respectiv un pachet de opt canale tv: TVR, PRO TV, HBO, Eurosport, History Channel, National Geographic, Fashion TV si BBC.

Oficialii UPC Romania nu au dorit sa precizeze vineri daca lista canalelor va ramine aceeasi la lansarea de pe 29 septembrie.

Tot vineri, Andrew Kearney, vicepresdintele marketing UPC Holding, a anuntat lansarea in perioada urmatoare a doua noi servicii pe platforma digitala cu DVR: "Serious linking" si TV Search. In Romania, cele doua servicii vor avea alte denumiri si vor fi lansate pe 15 septembrie 2009.

Primul permite inregistrarea serialelor tv printr-o singura setare, iar cel de-al doilea va oferi posibilitatea cautarii dupa anumiti termeni, precum titluri sau actori in lista de programe tv.

Cele doua servicii, precum si pachetul de canale in format HD, vor fi disponibile doar abonatilor la serviciile tv digitale cu DVR.

In plus, Andrew Kearney a precizat ca UPC testeaza un nou serviciu pe platforma tv digitala, adresat copiilor. Numit KidZone, serviciul este o platforma care aduna programele tv pentru copii, acestia avind la indemina o interfata pentru a-si alege programele. "In Romania, estimam lansarea acestui servciui in prima jumatate a anului viitor", a mentionat Kearney.

De asemenea, UPC Holding intentioneaza lansarea treptata a serviciilor video on-demand in mai multe tari din S-E Europei. Momentan, compania ofera astfel de servicii in Ungaria, iar oficialul UPC spune ca "in acest an, aceste servicii vor mai fi lansate intr-o inca alta tara din regiune".