RCS&RDS a extins la sapte numarul oraselor in care ofera servicii de internet mobil la viteze de pana la 7,2 Mbps, plecand de la gratuitate pentru abonatii la alte servicii pana la un pret de maxim 15 lei/luna (inclusiv TVA) pentru cei care vor doar acest serviciu, a anuntat joi operatorul. Fata de judetele anterioare, Timis si Bihor, RCS&RDS a extins acum serviciul in Brasov, Craiova, Constanta, Cluj si Iasi, iar pana la sfarsitul lui 2009 vrea sa extinda serviciul in toata tara.

"RCS & RDS isi propune sa aduca pana in decembrie 2009, atat clientilor rezidentiali cat si celor de business aflati pe intreg teritoriul tarii, internetul mobil cu cele mai mici preturi, Digi Net Mobil", se arata in comunicatul RCS&RDS, singurul operator care ofera patru servicii de telecomunicatii din Romania (televiziune, telefonie fixa, telefonie mobila si internet).

Campania de extindere a internetului mobil de la RCS&RDS in orasele din intreaga tara, se va derula sub numele „Digi Net Mobil acopera Romania”, in cadrul acesteia compania urmand sa anunte pe masura expansiunii serviciului recent lansat, noile judete in care oferta este disponibila.

„Ne-am propus sa extindem Digi Net Mobil la nivelul intregii tari, pentru ca toti abonatii nostri sa poata beneficia de servicii de internet mobil de calitate la cele mai mici preturi. Abonatii nostri vor putea achizitiona Digi Net Mobil cu abonamente de 0 lei sau 10 lei, in functie de pachetul ales, iar viitorii nostri clienti exclusiv pe acest serviciu au, la randul lor, o oferta de abonament la internet mobil extrem de atragatoare, de numai 15 lei”, a declarat Ovidiu Popa, Director Comercial RCS&RDS.

Vodafone si Zapp se lupta pentru viteze de descarcare la internet mobil de pana la 21,6 Mbps

RCS&RDS si-a anuntat prima oferta de internet mobil in judetele Timis si Bihor, la mijlocul lunii septembrie din acest an. Anuntul vine in contextul in care alti doi operatori de telefonie mobila, Vodafone si Zapp se lupta in lansarea de servicii de internet mobil la viteze de trei ori mai mari decat cele oferite in prezent in retelele 3G.

De altfel, Vodafone a anuntat miercuri prima sa oferta de internet mobil la viteze de pana la 21,6 Mbps pentru descarcare si 5,7 Mbps pentru incarcare, respectiv un abonament de 27 euro/luna (fara TVA), cu trafic initial lunar de 16 GB. Zapp este asteptat sa lanseze servicii similare in perioada urmatoare, in conditiile in care operatorul si-a lansat la inceputul lunii trecute reteaua HSPA+ care ar permite viteze de pana la 21.6 Mbps la descarcare si de pana la 5.8 Mbps la incarcarea fisierelor.

Serviciul de internet mobil de la RCS&RDS este disponibil atat pentru persoane fizice cat si companii pe telefoanele mobile sau prin modem care se conecteaza la portul USB al unui computer sau laptop. Pentru conectarea la internet pe telefonul mobil este necesar ca terminalul sa aiba incorporat un modem de date 3G. Pentru utilizarea pe computer, compania ofera un modem USB de date 3G: in custodie – pentru abonatii deja existenti si contra cost – pentru cei care doresc doar internet mobil.