La sfarsitul anului vor exista circa 4,6 miliarde de utilizatori ai telefoniei mobile pe plan mondial (n.r. numar SIM-uri active), iar putin peste un sfert din populatia globului va ajunge sa aiba acces la internet, conform unui raport al International Telecommunication Union (ITU). Numarul utilizatorilor de broadband mobil il va depasi pe cel al liniilor fixe de broadband, dar accesul la noile tehnologii ramane extrem de scump mai ales in Africa, mai arata raportul.

La finele anului, 65% din cei 6,9 miliarde de locuitori ai planetei vor folosi telefoane mobile, in conditiile in care acum patru ani nici 40% nu aveau acces la "celulare". In 1,3 miliarde din cele 1,7 miliarde gospodarii existente in lume se gaseste un televizor, iar in 600 de milioane de case se gaseste cel putin un computer. Astfel, 4,9 miliarde de oameni au acces la un televizor, iar 1,9 miliarde la un computer.

Estimarile arata ca la finele acestui an 25,9% din populatia globului va avea acces la internet, crestere puternica fata de acum trei ani cand putin peste 10% din populatie avea acces la "net".

Anul acesta, numarul de utilizatori ai internet-ului broadband mobil il va depasi pe cel al utilizatorilor liniilor fixe de internet broadband - 600 milioane, fata de 500 milioane.

In Africa, serviciile de telecomunicatii raman cele mai scumpe raportat la veniturile medii extrem de scazute din regiune, in timp ce in Europa veniturile mult mai mari fac costurile cu serviciile telecom sa para nesemnificative.