In mod evident, conditiile economice impun masuri pe care Guvernul trebuie sa le ia si orice schimbare de taxe va fi luata in considerare in strategia Nokia pentru Romania, declara Razvan Petrescu, manager de tara in cadrul Nokia Romania, in legatura cu posibila majorare a taxei pe valoare adaugata in Romania, din 2010.

Politicienii au inceput sa puna pe tapet posibilitatea majorarii TVA in Romania in 2010. Ia in calcul Nokia aceasta varianta?

Razvan Petrescu: Evident, conditiile economice impun masuri pe care guvernul trebuie sa le ia. Ce putem face noi ca o companie care se adreseaza consumatorilor cu produse si servicii este sa ne adaptam la mediul respectiv si evident ca Nokia plateste toate taxele aferente si consumatorii vor trebui sa plateasca taxele la care ei sunt obligati prin legislatia fiscala din Romania.

Ce impact va avea asupra utilizatorilor?

Razvan Petrescu: Ramane de vazut. Mi-e foarte greu sa spun pentru ca ar insemna sa speculez. Nu stim care e cifra, cat de tare vor fi afectate lucrurile, in presa se speculeaza cresterea cu 2-3%...

Dar luati in calcul aceasta posibilitate in strategia pentru 2010, ati inceput deja sa luati anumite masuri?

Razvan Petrescu: Evident ca orice taxa pe care guvernul o schimba in Romania va trebui sa fie luata in considerare, dar impactul nu-l pot cuantifica. In acest moment TVA nu s-a majorat. Acum sunt doar discutii. E o taxa care afecteaza pretul la consumatorul final si pe care retailerii si operatorii vor trebui s-o ia in considerare in stabilirea pretului final.

Lansati joi un reality-show in parteneriat cu Prima TV. Nivelul investitiei?

Razvan Petrescu: Nu pot sa va dau suma. Contribuim la eforturile financiare, logistice, de management, de toata natura. Parteneriatul este pe sezonul acesta, 10 episoade au fost planificate.

A mai lansat Nokia un parteneriat similar in alte tari din regiune. Luati in calcul si alte astfel de parteneriate cu alte televiziuni?

Razvan Petrescu: Nu, in alta tara din regiune nu a mai fost un astfel de parteneriat, iar referitor la continuarea proiectelor de acest gen, fiind primul de acest gen il vom evolua la sfarsit si vom decide ce vom face apoi.