CTIA Wireless, asociatie non-profit reprezentand marii producatori mondiali de dispozitive mobile, a anuntat miercuri ca sprijina standardizarea conectorilor audio si USB pentru toate laptopurile si dispozitivele mobile introduse in piata dupa 1 ianuarie 2012, informeaza AFP. In luna aprilie din acest an, aceeasi asociatie a anuntat ca sprijina adoptarea, tot incepand cu 1 ianuarie 2012, a unui format comun in cazul incarcatoarelor pentru terminalele mobile.

Asociatia CTIA Wireless a anuntat miercuri ca sprijina initiativa de adoptare la nivelul tuturor dispozitivelor mobile a doua tipuri de conectori: conectorul audio de 3,5 mm pentru casti si formatul micro-USB pentru conectarea la laptop-uri sau netbook-uri.

Membrii industriei de comunicatii wireless apartinand acestei asociatii au anuntat in luna aprilie din acest an ca sprijina adoptarea, tot incepand cu 1 ianuarie 2012, a unui standard comun in cazul incarcatoarelor, astfel incat acestea sa fie compatibile cu toate modelele de dispozitive mobile.