Primul netbook produs de Nokia, Nokia Booklet 3G, se va vinde incepand cu 22 octombrie in Statele Unite ale Americii si va costa 299 dolari impreuna cu un abonament de date de 60 dolari pe luna, pe doi ani, la operatorul AT&T, informeaza I4U News. Netbookul, despre a carui baterie Nokia spune ca va dura pana la 12 ore, se va vinde pentru inceput exclusiv prin intermediul retailerului Best Buy, iar fara abonamentul de date va costa 599 dolari, potrivit Reuters.

I4U News noteaza ca desi pretul este sub asteptarile din piata, in conditiile in care nesubventionat costa 600 dolari, netbookul Nokia nu este chiar ieftin. Desi 300 dolari este un pret corect pentru un netbook, potrivit I4U News, impreuna cu abonamentul de date pe doi ani de la AT&T, costul total pentru netbookul Nokia ajunge la circa 1700 dolari.

Nokia Booklet 3G are la baza un procesor Intel Atom si va dispune de sistem de operare Windows 7 si conectivitate 3G/ HSPA si Wi-Fi. Nokia a anuntat initial lansarea acestui dispozitiv pe 24 august.

Mai multe detalii despre Nokia Booklet 3G si anuntul de marti al Nokia, aici.