Romtelecom si-a schimbat portofoliul de abonamente de telefonie fixa pentru clientii noi persoane fizice, reducand de la noua la cinci numarul de abonamente care, desi si-au mentinut tarifele de lista, promit in plus sute de minute gratuite catre mobil sau destinatiile internationale. Cel mai ieftin abonament de voce fixa costa acum 6,2 euro/luna (fara TVA), in perioada promotionala. Anterior, cel mai ieftin abonament era cel pentru pensionarii cu venituri reduse si costa 3,9 euro/luna (fara TVA).

"Conform rezultatelor celor mai recente cercetari, clientii doresc mai multe minute gratuite si abonamente mai reduse, chiar mai mici daca beneficiaza si de o conexiune de internet broadband, asa ca am definit noi abonamente pentru a raspunde acestor asteptari. Mentinand aceleasi tarife de lista pentru noile abonamente, am adaugat reduceri de pana la 30% pentru tariful lunar si chiar sute de minute gratuite catre mobil sau destinatiile internationale,” a declarat Joerg Zeddies, director executiv comercial, segment rezidential Romtelecom.

Cel mai scump abonament de voce pentru persoane fizice la Romtelecom costa 13,5 euro/luna (fara TVA), iar in perioada promotionala (pana la sfarsitul lui decembrie 2009) poate fi cumparat pentru un tarif cu 20% mai ieftin.

Conform informatiilor operatorului, abonamentul ofera 400 de minute gratuite indiferent de palierul orar catre orice retea mobila sau fixa nationala, minute ce pot fi folosite de asemenea si pentru apeluri catre retelele fixe din Uniunea Europeana si cele fixe si mobile din SUA si Canada. Suplimentar, abonamentul include 4000 de minute gratuite oricand catre toate retelele nationale fixe, dupa consumarea celor 400 de minute, si apeluri nelimitate in reteaua Romtelecom, indiferent de palierul orar.

Anterior, cel mai scump abonament costa tot 13,5 euro/luna (fara TVA) si oferea printre altele 60 minute internationale incluse, oricand, catre toate retelele fixe din UE si retelele fixe si mobile din SUA si Canada.

Cel mai ieftin abonament de voce fixa pentru clientii persoane fizice costa acum 6,9 euro/luna (fara TVA) si promite 100 de minute gratuite catre orice retea fixa nationala, oricand. Abonamentul este disponibil promotional (31 decembrie 2009) pentru un tarif de 6,2 euro/luna (fara TVA). Anterior aparitiei noilor abonamente, Romtelecom avea pe langa un abonament corespunzator ca pret, dar cu servicii mai putine, alte doua abonamente mai ieftine de 5,5 euro/luna (fara TVA) si 3,9 euro/luna (fara TVA).

Romtelecom a raportat o pierdere operationala de 1,5 milioane euro in trimestrul secund din acest an, dupa ce in trimestrul anterior din 2009 operatorul inregistrase un profit operational de 13,7 milioane euro. Gratie rezultatelor din prima parte a anului, Romtelecom a ramas insa in prima jumatate a acestui an pe profit operational de 12,3 milioane euro, fata de o pierdere operationala de 16,1 milioane euro in aceeasi perioada din 2008.