Vodafone Romania, profit operational in scadere cu 22,6% dupa primul semestru fiscal din 2009
Veniturile totale ale Vodafone Romania au fost de 486 milioane de euro, in scadere cu 20,9% fata de aceeasi perioada a anului trecut. Veniturile din servicii au atins valoarea de 472 milioane de euro, inregistrand o scadere de 19,5%, comparativ cu aceeasi perioada a anului trecut. La 30 septembrie 2009, Vodafone avea peste 9,53 milioane clienti in Romania, ceea ce corespunde unei cresteri anuale de numai 0,2%.
“Rezultatele noastre financiare reflecta provocarile cu care se confrunta economia romaneasca, precum si competitia accentuata de pe piata locala a comunicatiilor mobile. Puterea de cumparare scazuta a consumatorilor, determinata de devalorizarea leului in raport cu euro, a condus la o scadere generala a consumului pe aceasta piata", sustine Liliana Solomon, directorul executiv al Vodafone Romania.
In perioada urmatoare, operatorul spune ca va continua sa-si centreze atentia pe un control mai bun al costurilor si eficienta operationala.
"Rezultatele noastre financiare incorporeaza deja efectele pozitive ale programelor de optimizare a costurilor pe care le-am demarat in companie, in urma cu cativa ani. Datorita acestora, ne-am mentinut profitul operational ca procent din venituri la un nivel aproape constant fata de anul trecut, in pofida conditiilor economice nefavorabile”, a spus Liliana Solomon.
Utilizatorii serviciilor pe baza de abonament au reprezentat 38,4% din baza totala de clienti a Vodafone Romania, iar cei ai serviciilor preplatite, 61,6%, la 30 septembrie 2009, ceea ce reprezinta o crestere de 1,7% a procentului de abonati comparativ cu aceeasi perioada a anului trecut.

“Oglinda fermecată” a autorităților ne spune povestea noastră de anul acesta. De fapt, Comisia de Prognoză o spune pentru buget
O copie din secolul XVI a lui „Salvator Mundi”, cel mai scump tablou din lume, a fost recuperată de poliția italiană / Povestea din spatele operei de artă
Vaccinarea în universități. Rectorul UBB: Platforma de programări este făcută fără cap, o catastrofă. Ne transformă în call center / Rectorul Universității București: Există și o mare inechitate
O treime dintre pacienții cu Covid-19 se întorc în spital în următoarele 5 luni cu boli de inimă, de ficat sau cu diabet, iar unul din opt moare - amplu studiu britanic
Sa-mi expire perioada contractuala si trec pe cosmote!
Ce sa mai zic de Serviciul clienti - Jalnic!
Foarte mulţi clienţi se portează pe celelalte reţele, clienţii existenţi sunt neglijaţi, oferte rigide.
Cu Zapp de partea lor, sunt şanse mari ca fostul Connex să fie întrecut de Cosmote.
Este păcat.
Posibil ca deciziile luate la nivel de companie să fie dictate din afară. Ori asta, ori departamentul lor de marketing este praf.