Un angajat al operatorului de telefonie mobila T-Mobile risca sa fie pus sub urmarire penala pentru ca vandut datele personale a mii de clienti britanici catre companii rivale, incalcand astfel legea pentru protectia datelor private, scrie Reuters.

Intr-un comunicat, T-Mobile Marea Britanie, parte a grupului Deutche Telekom AG, a declarat ca a contactat autoritatea britanica pentru protectia datelor, ICO (Information Commissioner's Office), dupa ce a aflat ca un angajat transmitea informatii in afara companiei si crede ca investigatia se va incheia cu o punere sub urmarire penala a angajatului.

Crisopher Graham, de la ICO, a declarat ca informatiile au fost vandute contra unor sume de bani semnificative unor brokeri care lucreaza pentru alte companii de telefonie mobila.

Angajatul a vandut detalii cu privire la contractele clientilor, inclusiv numele, adresele si datele de expirare. Companiile rivale care au cumparat informatiile le-au folosit pentru a suna clientii si a le oferi un nou contract cu retelele lor de telefonie mobila.

ICO a spus ca intentioneaza sa puna sub urmarie penala si sa pedepseasca cu inchisoarea orice persoana gasita vinovata in acest caz.