UPC a lansat o extraoptiune pentru clientii existenti sau care vor alege sa cumpere unul din abonamentele de baza de telefonie fixa ale operatorului, care va permite 60 de minute de convorbiri internationale lunar pentru 5 lei/luna, a anuntat miercuri operatorul de comunicatii electronice prin cablu. Bazandu-se pe studii interne, oficialii UPC spun ca au preferat varianta unei extraoptiuni, decat lansarea unui abonament scump cu un numar mare de minute incluse, pe care utilizatorii ar putea sa nu le utilizeze integral.

"Intr-o perioada in care clientii cauta produse optimizate pentru nevoile lor si la preturi accesibile mai degraba decat abonamente scumpe cu un numar foarte mare de minute incluse pe care, poate, nu le vor utiliza integral luna de luna, credem cã varianta extraoptiunii reprezinta cea mai buna alegere pentru clienti. Acest lucru este, de altfel, demonstrat si de un studiu intern efectuat in randul clientilor UPC care arata ca acest produs acopera cel mai bine nevoile medii de comunicare ale clientilor de telefonie", a declarat Gina Croitoru, director interconectare si telefonie UPC Romania.

Extraoptiunea include 18 destinatii internationale: retelele fixe din Austria, Belgia, Danemarca, Elvetia, Franta, Germania, Grecia, Irlanda, Israel, Italia, Marea Britanie, Olanda, Portugalia, Spania, Suedia, Ungaria, precum si retelele fixe si mobile din Statele Unite ale Americii si Canada. De asemenea, noul serviciu este disponibil atat pentru clientii existenti, cat si pentru clientii noi, indiferent de produsul de telefonie achizitionat: de sine stãtãtor sau parte a unor pachete 2 play sau 3 Play.

Numarul total al abonatilor UPC in Romania depasea 1,23 milioane utilizatori in trimestrul trei din acest an, in scadere cu 3,8% fata de aceeasi perioada a anului trecut. Conform datelor Liberty Global, in perioada mentionata, operatorul a inregistrat prima crestere trimestriala a veniturilor din ultimii doi ani.