RCS&RDS a anuntat marti disponibilitatea si in Bucuresti a serviciului de internet mobil cu viteze de descarcare de pana la 7,2 Mbps in abonamente de zero lei,10 lei si respectiv 15 lei, acesta fiind al optulea oras din Romania in care acest serviciu este oferit. Pana la sfarsitul acestui an, operatorul de comunicatii prin cablu promite extinderea acestui serviciu in inca 10 orase.

Serviciul Digi Net Mobil este disponibil din vara la nivelul intregii tari la viteze de 384 kbps si in sapte mari orase din Romania, Timisoara, Bihor, Brasov, Craiova, Constanta, Cluj si Iasi, la viteze de pana la 7,2 Mbps.

Si in Bucuresti, ca si in orasele in care a fost lansat pana acum, Digi Net Mobil este disponibil pe computere (prin modem USB) si pe telefoanele mobile in abonamente la tarife de 0 lei si respectiv 10 lei (inclusiv TVA) pentru abonatii altor servicii si in abonamente de 15 lei (inclusiv TVA) pentru abonatii exclusiv la acest serviciu. Compania promite ca va face disponibil acest serviciu in inca 10 orase pana la finele lui 2009.

„(...) din aceasta saptamana oferim si in Bucuresti, vitezele de pana la 7,2 Mbps pentru internetul mobil, urmand ca pana la 31 decembrie sa aducem net-mobilul in Ploiesti, Sibiu, Targu Jiu, Resita, Bacau, Suceava, Slatina, Arad, Vaslui, Valcea”, a declarat Ovidiu Popa, director comercial al RCS & RDS.

Odata cu extinderea serviciului sau de internet mobil de 7,2 Mbps, compania a lansat o oferta pentru abonatii la telefonia mobila de 2 euro, care pana acum dispuneau de tarif per trafic de 0,05 euro/1 Mb. Astfel, cei care doresc sa aiba internet de la RCS & RDS pe telefoanele mobile si nu sunt deja clienti ai companiei, se pot abona la Digi Mobil de 2 euro si beneficiaza de un abonament redus de 10 lei (inclusiv TVA) pentru un trafic nelimitat.

De asemenea, acestia pot opta pentru Digi Mobil cu abonament de 0 euro si pot avea internet mobil cu tarif de 0,1 euro/1 Mb. Oferta este disponibila pe telefoanele mobile cu un modem 3G incorporat care sa permita viteze de pana la 3,6 sau 7,2 Mbps.

Celelalte abonamentele, de 0, 10 si 15 lei, cuprind ca echipament modemul USB, pe care abonatii companiei il primesc in custodie.