Operatorul alternativ de telecomunicatii GTS Central Europe a lansat luna trecuta un plan de restructurare a infrastructurii sale regionale, cu scopul de a furniza servicii Ethernet, operatorul asteptand ca afacerile pe acest segment sa creasca cu mai mult de 20% anual incepand cu mijlocul anului 2010, a anuntat marti compania.

Conform informatiilor operatorului, reorganizarea retelei GTS Central Europe va avea ca rezultat crearea unei noi retele Ethernet, complet noua, a carei acoperire va respecta amprenta existenta cu acoperie in Republica Ceha, Polonia, Romania, Slovacia, Ungaria. Noua infrastructura va permite lansarea pe piata a unui portofoliu de servicii Ethernet prin care sa poata fi oferite viteze crescute de comunicatii.

“Avand propria retea regionala cu acoperire in toate cele 5 tari si avand un portofoliu coerent de servicii Ethernet, GTS poate asigura clientilor cu locatii multinationale, multiple mijloace prin care acestia sa-si poata gestiona mai eficient propriile platforme de comunicare, avand la dispozitie servicii de mare viteza pentru transmisiile de date, voce si video. Ne asteptam ca incepand cu mijlocul anului urmator, afacerile pe segmentul Ethernet sa creasca cu mai mult de 20% anual", a declarat Adam Sawicki, CEO al GTS CE.

Planul de restructurare a retelei a fost lansat in luna noiembrie a acestui an si are ca obiectiv, pentru primele trei luni, instalarea unui numar de 15 noduri Ethernet situate in cele mai importante orase europene. Obiectivul final al proiectului este punerea in functiune, pana la finele anului 2011, a unui numar de minim 450 de noduri Ethernet pe reteaua regionala GTS de fibra optica.

Proiectul mai include deschiderea de puncte de interconectare continentale in locatiile din Frankfurt si Vienna, prin care sa fie asigurata cooperarea cu carier-ii internationali. Lansarea si pozitionarea pe piata a unui portofoliu de servicii GTS Ethernet este planificata pana la mijlocul anului 2010.

Serviciile GTS Ethernet vor avea viteze de comunicatii de pana la 10 Gigabit Ethernet (GigE), ceea ce va permite clientilor utilizarea si dezvoltarea de aplicatii rapide.

Proiectul Ethernet cuprinde, la nivel comercial, lansarea a doua noi servicii de comunicatii. Primul, GTS Ethernet Line, va pune la dispozitia clientilor o conexiune Ethernet puct-la-punct, cu viteza garantata de pana la 10 GigE. Al doilea serviciu este GTS Ethernet NNI (Network-to-Network Interface) prin care se echipeaza un nod central de interconectare a circuitelor GTS Ethernet Line si care va permite partenerilor GTS sa-si extinda, prin intermediul retelei GTS Carrier Ethernet, gradul de acoperire al propriei retele. Intr-o faza ulterioara a proiectului, GTS planuieste lansarea de servicii GTS Ethernet LAN.

GTS Central Europe, unul dintre cei mai importanti operatori alternativi de telecomunicatii la nivel regional, furnizeaza servicii integrate in toate tarile din regiunea central si est europeana. Principalele tari in care compania opereaza sunt: Republica Ceha, Polonia, Romania, Slovacia si Ungaria. Prin parteneriate strategice GTS interconecteaza si asigura servicii pentru operatori din Bulgaria, Croatia, Moldova, Rusia, Slovenia, Serbia, Turcia, Tarile baltice, Ucraina. GTS CE are peste 1300 de angajati si a atins o cifra de afaceri de 436 milioane euro si venituri operative (EBITDA) de 77 milioane euro in 2008.

Parte a GTS Central Europe, GTS Telecom instaleaza pe piata business romaneasca solutii de transport, comunicatii de date MPLS, DWDM, SDH, TCP /IP, Frame Relay, servicii Internet, solutii de voce, hosting si colocare in DataCenter.