Aproximativ 400 angajati ai Romtelecom care activeaza in prezent in departamentele de comutatie si electroalimentare vor fi transferati catre Ericsson incepand cu 11 ianuarie 2010, in urma incheierii unui acord de externalizare de servicii semnat intre cele doua companii. Potrivit unui comunicat comun al celor doua companii, acordul incheiat pe 5 ani prevede ca Ericsson sa isi asume responsabilitatea pentru servicii de intretinere corectiva si preventiva de teren pentru activitatile de comutatie si electroalimentare.

Potrivit oficialilor Romtelecom, contractul va sustine strategia companiei de a creste eficienta si a oferi clientilor sai un portofoliu de servicii avansate si inovatoare, de calitate inalta, de telefonie fixa, date, Internet broadband si TV.

„Am parcurs un proces complex inainte de a ajunge in aceasta etapa finala, analizand cu atentie fiecare aspect al acestui acord: de la asigurarea unui transfer usor al angajatilor nostri, a continuitatii in ceea ce priveste locurile de munca si pana la mentinerea ofertelor de cea mai buna calitate ale Romtelecom. Am examinat procesele, metodele, instrumentele si experienta partenerului nostru in domeniul serviciilor de administrare, dar si aspectele sociale presupuse de acest acord, incercand sa gasim o solutie cat mai avantajoasa pentru angajatii nostri”, a declarat Yorgos Ioannidis, Director General Romtelecom.

De cealalta parte, oficialii Ericsson sustin ca acesta este primul contract de servicii de administrare a retelei din Romania.

„Acest acord intareste relatia de durata pe care am construit-o impreuna cu Romtelecom si reprezinta primul nostru contract de servicii de administrare a retelei din Romania. Avantajul dat de scara larga la care opereaza Ericsson impreuna cu experienta si cunostintele angajatilor Romtelecom transferati,se vor completa perfect permitandu-ne sa ii oferim partenerului nostru un set de servicii de calitate si o structura de costuri superioara”, a precizat Maurizio De Dominicis, Country Manager Ericsson Romania.

Veniturile Romtelecom au scazut cu 7,2% dupa primele noua luni din acest an, pana la peste 609,4 milioane euro, comparativ cu aceeasi perioada din 2008, iar in trimestrul trei din acest an compania a revenit pe profit operational de 8 milioane euro, dupa de in trimestrul doi din acest an raportase pierdere, potrivit datelor grupului elen OTE.

Pentru finalul acestui an, seful Romtelecom se asteapta ca "rezultatele financiare in ce priveste profitabilitatea sa fie mai bune decat in 2008". Anul trecut, compania a terminat pe o pierdere operationala neta de 36,2 milioane euro.

Datele grupului OTE arata ca programul de reducere a costurilor demarat de Romtelecom anul trecut a facut ca numarul total al angajatilor sa ajunga la 10.344 angajati la sfarsitul lui 2008, in scadere cu 17,3% fata de sfarsitul lui 2007, cand numarul angajatilor Romtelecom insuma 12.512 persoane. La sfarsitul lunii septembrie din acest an, Romtelecom avea 10.206 angajati.