Compania sud-coreeana WND Telecom a vandut peste 10.000 de telefoane dual-sim de la sfarsitul anului trecut, cand a intrat pe piata din Romania, si pana in prezent, perioada in care a investit peste 1,5 milioane euro, a anuntat miercuri producatorul. Sud-coreenii vor sa lanseze 15 noi modele de telefoane cu doua SIM-uri si cu una sau doua fete anul viitor, obiectivul companiei fiind sa ajunga la vanzari lunare de peste 6.000 de telefoane dual-sim cu una sau doua fete pana la sfarsitul lui 2010.

“Putem spune ca incheiem anul pe un trend extrem de optimist, chiar daca pentru noi a insemnat mai mult un an de teste. Am vandut 6.000 de telefoane cu doua fete in zece luni, la un pret de raft cuprins intre 700 – 1.000 lei si 3.000 de unitati din noul model, 3200 Glow, in doar trei luni, la un pret de raft de aproximativ 500 lei”, a declarat Mihail Purcarea, director executiv, WND Telecom.

Compania a anuntat miercuri incheierea unui parteneriat cu distribuitorul de terminale si accesorii GSM, World Comm, prin care telefoanele vor fi distribuite in aproximativ 2.000 de magazine din toata tara. In urma acestui acord, WND Telecom se va mai ocupa cu distributia directa doar catre operatorul de telefonie mobila Cosmote, restul partii de distributie, inclusiv catre alti retaileri din tara urmand sa fie realizata de catre World Comm.

Oficialii WND sustin ca aceasta masura face parte din "strategia pentru anul 2009, de a avea concentrate toate cererile de vanzari intr-un singur loc".

“Am ales sa distribuim terminalele WND datorita cererii de telefoane dual-sim existente pe piata locala, calitatii produselor, aspectului acestora, dar si seriozitatii producatorului. Chiar daca a trecut putin timp de la initierea parteneriatului World Comm - WND, speram sa le putem derula promotii in retelele de retail din Romania pana la sarbatori”, a precizat Felix Vladau, director executiv, World Comm.

Reprezentantii companiei WND Telecom estimeaza ca piata terminalelor dual-sim va creste cu cel putin 20% anul viitor, preturile modelelor care vor fi introduse pe piata locala in 2010 urmand sa se situeze intre 500-750 lei.