Nexus One, primul telefon proiectat si vandut direct de Google, va putea fi cumparat prin intermediul unui magazin online gazduit de Google, la un pret de 529 dolari la liber si la pretul de 179 dolari impreuna cu un abonament pe doi ani la operatorul T-Mobile din Statele Unite ale Americii, a anuntat marti compania. Pentru inceput, Google primeste comenzi de la consumatorii din Statele Unite ale Americii, Marea Britanie, Singapore si Hong Kong. In viitorul apropiat, telefonul va fi vandut in Europa prin Vodafone.

In afara de operatorul T-Mobile, Nexus One urmeaza sa fie vandut "in viitorul apropiat" de catre Verizon Wireless pe piata americana si de catre Vodafone in Europa. Google a mai anuntat ca in lunile urmatoare va incheia parteneriate cu alti operatori si ca in viitor va lansa alte telefoane Android si ca va face disponibil magazinul online si pentru utilizatorii din alte tari.

Pe Nexus One, telefon dezvoltat de HTC si considerat de oficialii Google drept un "super telefon", ruleaza versiunea 2.1 a sistemului de operare open-source Android, telefonul avand printre altele procesor Qualcomm Snapdragon de 1GHz, ecran tactil de 3,7 inch, 512 MB RAM, card de memorie de 4 GB inclus, cu posibilitatea de extindere pana la 32 GB si camera foto de 5 megapixeli. Telefonul are o grosime de 11,5 mm si cantareste 130 de grame.

Specificatii tehnice privind Nexus One

Prezentarea video a Nexus One: