Microsoft si-ar putea lansa "propriul sau telefon mobil" bazat pe sistemul de operare Windows Mobile 7, "in urmatoarele doua luni", sustine Katherine Egbert, analist in cadrul Jefferies & Company, citata de All Things Digital, blog tehnologic apartinand Wall Street Journal. Potrivit acesteia, noul "telefon in stilul Zune" ar putea fi lansat fie in cadrul conferintei Mobile World Congress din Barcelona, ce va avea loc in perioada 15-18 februarie, fie o luna mai tarziu in cadrului targului CTIA din Las Vegas.

Terminalul, care este cel mai probabil rezultatul unui parteneriat de genul celui incheiat intre Google si HTC in lansarea Nexus One, va beneficia de o camera foro de 5 megapixeli si suport pentru inregistrare video in format High-Definition (HD).

Zvonuri despre un telefon Microsoft numit "Pink" au circulat inca de anul trecut, Gizmodo a prezentat chiar niste poze care ar fi infatisat acest telefon, insa Microsoft a negat ca ar lucra la un astfel de proiect.

Plecand de la aceleasi informatii ale analistului Katherine Egbert, Bloomberg noteaza ca in trimestrul trei al anului trecut, cota de piata a Microsoft pe segmentul sistemelor de operare pentru smartphone-uri a scazut sub 10%, potrivit datelor companiei de cercetare Gartner, pierzand teren in fata Apple si Google.

La inceputul acestei luni, Google si-a prezentat propriul telefon mobil, Nexus One, dezvoltat de HTC. Oficialii Microsoft au criticat recent incercarea Google de a vinde in acelasi timp atat un sistem de operare cat si propriul telefon mobil.