Teletrans, operatorul de telecomunicatii detinut integral de Transelectrica, compania nationala de transport al energiei electrice, a inregistrat anul trecut o cifra de afaceri de 10,5 milioane euro, cu peste 22% mai mult decat in 2008 si peste asteptarile initiale ale companiei, a anuntat miercuri operatorul. Oficialii Teletrans au mai precizat pentru HotNews.ro ca rezultatul financiar net a fost unul pozitiv la sfarsitul lui 2009, fara a da mai multe detalii.

Datele operatorului arata ca anul trecut, compania si-a marit cu 30% numarul de clienti independenti de Transelectrica – client traditional si actionar unic al Teletrans. In ceea ce priveste veniturile obtinute, cea mai mare pondere a acestora (aproximativ 70%) a fost generata de serviciile de transport de fluxuri de date, restul veniturilor provenind din serviciile de internet si informatica de proces.

Pentru 2010, compania vizeaza mentinerea controlului asupra costurilor, reluarea investitiilor in concordanta cu cerintele pietei si implicarea in proiecte strategice nationale, precum ECIS (European Cyber-security Integrated System) si CERT (Computer Emergency Response Team).

Teletrans, companie infiintata in 2002 si detinuta integral de Transelectrica, opereaza doua retele de fibra optica, avand puncte de prezenta in 32 de municipii de judet si oferind acces la reteaua de fibra optica in peste 110 locatii si legaturi crossborder cu Ungaria, Bulgaria, Serbia.