UPC Romania avea in luna februarie a acestui an peste 25.000 de abonati la serviciile de televiziune digitala cu DVR, iar dintre acestia 7000 sunt abonati si la televiziunea de inalta definitie, produs lansat in urma cu cinci luni, a declarat joi Severina Pascu, directorul financiar al operatorului de comunicatii prin cablu. Datele grupului Liberty Global arata ca la sfarsitul lui 2009 UPC avea un numar total de 1,25 milioane abonati, in scadere cu 1,09% fata de 2008, dar in crestere fata de trimestrul anterior al anului trecut.

"Avand in vedere interesul crescut al clientilor nostri pentru acest serviciu (de inalta definitie), la doar 5 luni de la lansare, ne-am extins grila de programe in format HD cu 3 noi canale ajungand la un pachet de 8 canale pastrand acelasi pret (15 lei/luna). Privim cu optimism modul in care vor evolua vanzarile pe acest segment, mai ales ca un procent de peste 5% dintre abonatii acestui serviciu este reprezentat de clienti noi sau clienti care au revenit in baza UPC special pentru a beneficia de acest serviciu", a precizat Severina Pascu.

UPC a lansat serviciile de televiziune de inalta definitie (HD) in luna octombrie a anului trecut.

Potrivit rezultatelor afisate de grupul din care face parte, Liberty Global, la sfarsitul lui 2009 UPC avea in total circa 1,25 milioane abonati, in scadere cu 1,09% fata de cei peste 1,26 milioane abonati la finele lui 2008. Totusi, compania a reusit sa castige 12.300 noi abonati in trimestrul patru al anului trecut fata de trimestrul anterior al aceluiasi an. Aceasta in conditiile in care operatorul a pierdut 35.200 abonati la serviciile de televiziune analogica, insa a castigat pe segmentul de televiziune digitala si prin satelit (DTH).

UPC va investi 124 milioane lei in dezvoltarea retelei in 2010

In ultimul trimestru al anului trecut, numarul clientilor UPC pe telefonie si internet a crescut cu 21,3% si respectiv 12,6% fata de acelasi trimestru din 2008, pana la 150.700 clienti si respectiv 124.200 clienti.

"Pentru anul 2010 am bugetat in Romania o investitie de 124 milioane de RON orientata in special catre extinderea si dezvoltarea retelei. Astfel, vom continua sa lansam serviciul de televiziune digitala in noi localitati - in prima faza in Valea Prahovei si Falticeni - si ne pregatim si de lansarea Internetului de mare viteza (Euro DOCSIS 3.0)", a mai mentionat Severina Pascu.

Numarul total al abonatilor UPC in Romania depasea 1,23 milioane utilizatori in trimestrul trei al anului trecut, in scadere cu 3,8% fata de aceeasi perioada a anului 2008, dar operatorul a inregistrat prima crestere trimestriala a veniturilor din ultimii doi ani.